Elfogták a pécsi rablás elkövetőjét – videóval

A rendőrség azonosította, majd elfogta a pécsi Köztársaság téren elkövetett rablás feltételezett elkövetőjét – közölte a Police.hu.


A rendelkezésre álló adatok szerint T. István 48 éves pécsi lakos 2015. június 8-án 2 óra 45 perc körüli időben Pécsett, a Köztársaság téren támadott meg egy 26 éves nőt, kézitáskáját erőszakkal elvette, majd a benne lévő mobiltelefonnal, személyes iratokkal, pénztárcával és lakáskulccsal távozott a helyszínről.

hirdetés
[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=XbxF6tQnVrE” width=”650″]

A széleskörű adatgyűjtés eredményeképpen a rendőrök 2015. június 9-én a késő esti órákban azonosították, majd június 10-én 9 órakor Pécsett, a Budai vámnál elfogták a feltételezett elkövetőt. A férfi kihallgatásán részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett. A rendőrök – a kézitáska és a pénztárca kivételével – az eltulajdonított tárgyakat a gyanúsítottól lefoglalták – közölte a hatóság.

A 48 éves férfival szemben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – folytat büntetőeljárást, és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására.