Elhunyt Keczer László, a PK egykori vezére

Sajtóértesülések szerint a hétvégén elhunyt Keczer László, a Pécs Közlekedési Zrt. korábbi vezérigazgatója. A hosszabb ideje súlyos betegséggel küzdő szakember ellen 2012 óta folyt büntetőeljárás a hírhedt pécsi buszeladási ügyben.

hirdetés

Ismert, a nagy botrányt keltett pécsi buszkiszervezési ügy során 2009 januárjában hét darab kézzel írt számlán adták el a pécsi buszokat a PK Busrent Kft.-nek, ahonnan rögtön vissza is bérelték azokat. Az ügylet miatt Páva Zsolt polgármester még azon év májusában feljelentést tett.

A büntetőper során Keczert 2012 márciusában különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt ítélték el és hét év börtönbüntetéssel sújtották. A Pécsi Törvényszék elsőfokú ítéletét azonban a Pécsi Ítélőtábla megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte és új eljárásra kötelezte a bíróságot.

Az új eljárás 2013 novemberében kezdődött, amelyben az egykori vezérigazgató első fokon két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Mivel az ügyészség és Keczer is fellebbezett az ítélet ellen, azaz másodfokon folytatódott volna a per.

hirdetés