Elhunyt Várnagy Attila, a pécsi zenei élet nagy alakja

78 éves korában hétfőn elhunyt Várnagy Attila, aki a pécsi zenei élet évtizedeken át fontos alakja volt – adta hírül a Filharmónia Magyarország közösségi oldalán a szomorú hírt.

A Filharmónia Magyarország igazgatójaként, fagottművészként, zenekari zenészként működése meghatározó volt a térség klasszikus zenei életében. A muzsika áthatotta életét, édesapjától vette át az Országos Filharmónia pécsi kirendeltségének vezetését, lehetőséget teremtve a közönségnek, akiket személyesen ismert, hogy az ország legjelentősebb művészeivel találkozzanak a régióban. A Filharmónia Magyarország saját halottjának tekinti, osztoznak a család és mindazok gyászában, akik szerették, tisztelték.

Munkásságáról korábban lapunk is beszámolt, az interjút IDE kattintva olvashatjuk.

– Filharmóniai utódom, Szamosi Szabolcs mellett egy ideig tanácsadóként működöm. Hetven éves vagyok, de a zenétől sosem tudnék elszakadni. Donátusi szőlőnk pincéjében kialakítottunk egy 50 négyzetméteres szobát, ahol van orgona, fölviszek egy zongorát is, és legkedvesebb barátaim negyven-ötven fős közönségét látom vendégül egy-egy különleges koncertre. Hátha egyszer az unokáimmal is adhatunk közös családi koncertet ott, ahol apám ezernyi zenei emléke, féltve őrzött relikviája, fotója és híres vendégkönyve városunk gazdag zenei múltját is eszünkbe juttatja – mondta lapunknak 2010-es nyugdíjba vonulásakor a művész.