Elindulhat a Liszt Ferenc Zeneiskola korszerűsítése

Még 2018-ban nyert el közel 60 millió forintot az önkormányzat a Liszt Ferenc Zeneiskola energetikai korszerűsítésére, a közbeszerzési eljárás után most már indulhat a munka.

hirdetés
Uránia Mozi

Még 2018-ban, egy önkormányzati ingatlanok energetikai korszerűsítésére kiírt TOP-os pályázaton nyert a város 57.780.000 forintot a Liszt Ferenc Zeneiskola épületére. A ilyenkor szükséges közbeszerzési eljárás lezárultával idén májusban Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata aláírta a kivitelezésről szóló szerződést is, így hamarosan kezdődhet a tényleges munka.

A beruházás során az épület energetikai korszerűsítése valósulhat meg. Az épület új homlokzati, nedvességálló lábazati hőszigetelést kap, de a födémet is újra szigetelik. A nyílászárókat is kicserélik, a jelenlegiek ugyanis már elavultak, feltétlenül időszerű a cseréjük. Az új nyílászárók egyedileg gyártottak lesznek, amelyek követik a régi architektúrát. A Széchenyi 2020 programnak köszönhetően a korszerűsítés keretén belül a Rákóczi úti díszes bejárati ajtót is felújítják. Sőt, a homlokzati hőszigeteléssel egyidőben az ereszcsatornákat is fel fogják újítani.

A fenti munkák mindegyikének a célja ugyanaz: a lehető legnagyobb energiamegtakarítás keletkezzen az épületben.

Az egyedi ablakok gyártása már javában zajlik, amint azok elkészülnek, megkezdődhet az épület homlokzatának felállványozása, emiatt az épület előtti járdaszakaszt le kell zárni, a gyalogosok a Rákóczi út túloldalán lévő járdaszakaszt tudják majd használni.

A tervek szerint a munkák 6 hónapot vesznek igénybe, de az épület ez idő alatt is megközelíthető lesz majd.

Fotó: patak.blog.hu

hirdetés
Uránia Mozi