Elismerést kapott az év tűzoltója és rendőre

A Déli Ipari Park további fejlesztéséről, az e-közbringarendszerről, a Zöld Főváros-pályázatról is határozott Pécs közgyűlése csütörtöki ülésén, de díjazták az év tűzoltóját és rendőrét is.

Bár a tavalyi, pozitív egyenleggel zárult zárszámadás volt a legfőbb napirendi pont a pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén, számos más témát is tárgyaltak a képviselők. Az ülés előtt ünnepi eseményre került sor, az év rendőre és tűzoltója címet adták át.

Az év rendőre Nagy János, a kertvárosi rendőrőrs főtörzsőrmestere lett. Parancsnoki minősítése alapján 2018-ban a Kertvárosi Rendőrőrs egyik leghatékonyabb tagja volt.

Az év tűzoltója címet Kelemen Attila vehette át, a címzetes tűzoltó főtörzsőrmester a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományában dolgozik.

Az ülésen egyebek mellett döntés született a Déli Ipari Park további fejlesztéséről, valamint tárgyaltak a képviselők az Európa Zöld Fővárosa-pályázatról, ehhez Páva Zsolt polgármester javaslatára a szakértők által javasolt teljes forrást biztosították. Határoztak a hamarosan induló e-közbringarendszer díjtételeiről, illetve a levegőminőség védelméről szóló rendeletről.

Hirdetés