Már a héten elkelhet a Hotel Kikelet

Hotel Kikelet: "gyönyörű kilátás, átlagos kiszolgálás"

Több, egymástól független forrás is megerősítette, illetve a Pécsi Újság.hu is megírta, hogy a Mecsekoldalban található épületet a mellette lévő magánklinika vezetősége vásárolta meg. Pécs egyik legismertebb szállodája, a Hotel Kikelet majdnem másfél éve állt üresen. 

hirdetés

A négycsillagos szálloda 2015 ősze óta nem fogadott vendégeket. Tulajdonosa Scheffer Ferenc akkor úgy nyilatkozott, hogy már korábban döntöttek a száz éves épület eladásáról.

Pécs egyik legszebb panorámájával rendelkező szállodája 1937-ben épült. A harmincnégy szobájával és utólag kialakított wellness részlegével is kedvelt szálláshely volt, Pécs idegenforgalmának meghatározó tényezője.

Az egyik legnépszerűbb üdülőhely volt 1937-ben
Az egyik legnépszerűbb üdülőhely volt 1937-ben

Lapunk megkereste a közelben lévő, Da Vinci magánklinika vezetőségét, ám egyelőre nem sikerült őket utolérni. Ugyanakkor lapunk forrásai és a Pécsi Újság.hu információi szerint is ők lehetnek a vásárlók.

1940-ben így festett az étterem belülről
1940-ben így festett az étterem belülről

Nem kizárt, hogy a magánklinika tovább bővít és nem klasszikus értelemben vett szállodaként működtetik tovább a hotelt, hanem fizetős egészségügyi központként.

A Hotel Kikelet egyébként majd’ száz évvel ezelőtt világszínvonalú hotelnek számított, még filmet is forgattak itt.

Scheffer: tárgyalunk a szállodáról

Kedden, kora délután sikerült elérnünk Scheffer Ferencet, a hotel tulajdonosát, aki telefonon megerősítette azt az információt, hogy az épület eladásáról a napokban is tárgyalnak az új vevővel. Azt viszont nem mondta el, hogy pontosan ki az új vevő.

– Nem kaptam felhatalmazást az új vevőtől arra, hogy elmondjam, ki ő és mit terveznek az új épülettel. Pár nap türelmet kérünk – közölte Scheffer Ferenc.

Annyit azonban elárult, hogy a jelenleg üresen álló szálloda csak részben őrzi meg funkcióját a jövőben.

Bejelentették: klinika lesz a hotel helyén az év második felétől

A Mecsekoldalban található magánklinika közösségi oldalán jelentette be, hogy február 1-től birtokba veszi a hotelt és a körülötte található területet. Írnak továbbá arról is, hogy egy 16 rendelővel rendelkező ambulanciát és irodákat szeretnének kialakítani az épületben. Tervezik a wellness részleg működtetése mellett gyógytornaterem kialakítását, fizioterápiás kezelések indítását. Az éttermet és a teraszt pedig a nagyközönség előtt is megnyitják majd.