Elkészült: új kutyafuttatónak örülhetnek a pécsiek Ispitaalján

Már birtokba vehetik az új Móricz Zsigmond téri kutyafuttatót a gazdik és a szőrmókok, befejeződtek a munkák az egykori Domus melletti területen – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat.

hirdetés

A Biokom munkatársai az elmúlt napokban körbekerítették a területet, az ebtulajdonosok pedig már használhatják is a paddal és kutyavécével felszerelt futtatót – derül ki a városháza közleményéből.

Kutyavécé is került ide

Mint korábban beszámoltunk róla, az építést több környékbeli kutyás kezdeményezte – mivel a Móricz Zsigmond téren lévő zöldterület korábban is kedvelt találkozási pontja volt a gazdiknak és a kutyáknak – a terület önkormányzati képviselőjénél, Auth Istvánnál, aki képviselői keretéből végül 300 ezer forintos beruházással építtette meg a futtatót.

– Csaknem 9 hónapos egyeztetés előzte meg a futtató létesítését. A környék társasházaiban közvéleménykutatást végeztem, lakossági utcafórumot tartottam, és ezen kívül is többször egyeztettem a lakókkal. A környéken élőknek valós igénye a futtatót, ezt jelzi, hogy a most körbekerített, lombos fákkal övezett területet eddig is kutyasétáltatásra használták. Azért, hogy a többi lakó nyugalmát még az esetleg hangosabb kutyák se zavarják, nyitvatartási időt határoztunk meg. A kapuk reggel 8 és este 8 között lesznek nyitva. Bízom benne, hogy a gazdik örömmel és felelősen használják majd az új futtatót – fogalmazta meg Auth István, a terület önkormányzati képviselője.