Annyira sok a virág Pécsen, hogy győzzük számolni

A Köztársaság téren elültetett virágokkal kezdetét vette Pécsen a nyári virágosítási program. A városban mind a növények száma, mind a beültetett területek nagysága folyamatosan emelkedik, hangsúlyozta a projekt indítása kapcsán Őri László alpolgármester.

hirdetés

A pécsi városüzemeltetési társaság a tavasz végi, nyár eleji növényültetésekkel folytatja a már megkezdett virágosítási programját. Őri László, a Köztársaság teret is magában foglaló egyéni önkormányzat körzet képviselője elmondta, hogy míg pár éve 5-6 ezer, az idei esztendő végére már több mint nyolcezer négyzetméternyi területet borít majd száz különféle növény.

ültetés1
A Köztársaság téren kezdődött a nyári ültetéssorozat

– A program során Pécs egész területén mintegy 23 ezer növényt ültetnek el a Biokom munkatársai, ez tíz százalékkal több, mint amennyit a tavalyi év során.

A városvezető hozzátette, hogy a növények között közkedvelt virágok is találhatók, de különös figyelmet fordítanak a magyar nemesítésű fajták elültetésére is. Ugyanakkor különleges fajtákkal is találkozhatunk majd a köztereken, így mangolddal, díszkölessel vagy éppen díszcsalánnal is.

őri
Őri László alpolgármester példát mutatott

Mintegy 400 négyzetméterrel emelkedett az évelő növényekkel beültetett területek nagysága, s lassan virágba borul a közel ezer rózsatő is, amelyet tavaly ősszel ültettek el a Biokom szakemberei.

Őri László szerint a növényültetési program nagyon fontos üzenetet hordoz.

– Nemcsak az a lényeges, hogy évről évre nőjön a zöldfelületek aránya, hogy egyszer, a kulturális fővárosi cím után a zöld fővárosi címre is sikerrel pályázhassunk, hanem az is, hogy a pécsiek jobb minőségű levegőben és kellemesebb, otthonosabb környezetben élhessék a mindennapjaikat – fogalmazott.