Elkezdődött a tömegközlekedés átszervezése

Az utolsó darabig elpasszolták...

A Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója, Árki Sándor hétfői sajtótájékoztatón közölte, eddig csak toldozgatták a rendszert, ezt azonban tovább nem folytatják. A vezér szerint ugyanis megérett az idő egy olyan rendszer létrehozására, amely számol az elmúlt évtizedekben megváltozott településszerkezettel, munkaerő áramlással és az új lakóterületekkel.

hirdetés

Árki: a civilek véleménye is számít!

Az egyik kiemelt cél az, hogy az észak-dél és kelet-nyugat tengelyen a lehető legkevesebb átszállással lehessen közlekedni. Ezért átalakítják a vonalhálózatot, amelynek elsődleges tervezetét hamarosan a társaság honlapján közzé is teszik.

Mindehhez várják a pécsiek javaslatait a forum@tukebusz.hu email címen, ahol akár a jegy- és bérletstruktúrára vonatkozóan is megfogalmazhatják kéréseiket. Az utasszámláláson túl közvélemény-kutatást is végeznek, a munka elvégzésében szorosan együttműködnek a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedésért Egyesülettel.

Az utóbbi szervezet menetrendi és vonalhálózati referense, Pék Patrik a tájékoztatón elmondta, jobb szolgáltatást szeretnének, méghozzá úgy, hogy ez ne jelentsen pluszkiadást a társaságnak. Szerinte, ugyanennyi forrásból akár több járat is üzembe állíthat, és más nagyvárosokhoz hasonlóan éjszakai hálózatot is működtethetnek.

A tervezet módosításokról elárulta: közvetlen járatot szeretnének Petőfi-aknáról a központba, a 2-es vonalán több buszt járhatna, valamint módosítani kívánják a 7-es járat menetrendjét is úgy, hogy azzal a Malomvölgyből a belvárosba lehessen bejutni.

Az elképzelések szerint – a társadalmi vitát követően – a lakosság és a civil szervezet igényeinek is megfelelő módosítások már januártól életbe léphetnek Pécsett.

 • azta

  Mi van Orbán cár? Ahány fórum annyi nick név? A stílusod elárul!

 • nevem senki

  Orbán-cárnak! a saját érdekedben mielőbb fordulj a háziorvoshoz egy kis kavintonért……
  a PK buszait ki is adta el 1-Ft-ért?majd vissza bérelte? nézz utána……..

 • Obán-cár

  Én I.Orbán, Minden narancsos gárdista cárja , ezennel elrendelem Árki alattvalómnak, hogy minden mozdítható fillért vegyen ki a TÜKEBUSZ zrt vagyonából és utalja a narancs rothadó székházába..
  Pécs tömegközlekedése már a mi rémuralmunk alatt van. Elszámoltatás majd 2014.
  ez a cári ukáz!
  Ugykell neked buta pécsi pógár, ki megszavaztad Páva-kakas gárdistáinak fehérterrorját
  ezentúl járj gyalog
  Orbán -cár minden narancs királya