Elmutyizta a büntetést?

Egy 20 ezres büntetést próbált fű alatt elintézni a Tüke Busz felügyelőbizottsági tagja. Szemán István, aki egyben az MSZP egyik legagilisebb aktivistája, tagadja az ügyet, de véletlenül elszólta magát.

hirdetés

szeman_ozdi05

A Tüke Busz – pécsi MSZP frakció által delegált – FEB-tagjának barátnőjét, Ó. Beát (a fotón balra) büntette meg az ellenőr, amiért a nő jegy nélkül utazott. 20 ezer forintot írtak a jegyzőkönyvre, amivel Szemán István besétált a céghez, hogy „elintézze” a büntetést – mesélte lapunknak egy, a cégnél dolgozó informátorunk.  A férfi tagadja az ügyet.

– Semmi ilyen nem történt, nem is tudok az egészről és nem kockáztatnám a becsületem ezért a húszezer forintért – szólta el magát, hiszen a büntetés mértékét nem tudhatta, az ugyanis 10 és 30 ezer forint között is mozoghat attól függően, ki melyik befizetési módot választja.

TukeBusz_buntetes

Nehezen hihető az is, hogy nem tudott barátnője büntetéséről, akivel jó néhány éve együtt van már.

Kerestük a Tüke Busz cégvezetőit is az ügyben, hogy mit tudnak az ügyről, de egyelőre nem reagáltak a kérdéseinkre.

szemán istván

[note note_color=”#ff994d”]Ő is bekiabált Mesterházy beszéde közben

A pécsi Szemán István „szociálisan érzékenyként” vall önmagáról, aki nem titkolja, hogy tagja volt az MSZMP-nek. 20 évig volt uránbányász.

Szemán neve egyébként onnan lehet ismerős, hogy ő volt az egyike azoknak, akik bekiabáltak az emlékezetes “Köteles” Mesterházy beszédbe Budapesten.[/note]

 • ellenőr?

  a tüke busz ellenőrjeit szeretném megnyugtatni,hogy mindössze azért mert nem kilenc hònapra születtek, és édesanyáitok foglalkozàsa sùlypontilag a prostitùciò volt az nem azt jelenti ti kis sehonnaiak a társadalom legalja rétege ,hogy más polgárnak is legyen rossz majd jòl megmutatom alapon.

 • aperten

  “Semmi ilyen nem történt, nem is tudok az egészről és nem kockáztatnám a becsületem ezért a húszezer forintért – szólta el magát, hiszen a büntetés mértékét nem tudhatta, az ugyanis 10 és 30 ezer forint között is mozoghat attól függően, ki melyik befizetési módot választja.”

  Mint felügyelő bizottsági tag, tudhatja, és minden bizonnyal tudja is, hogy a tükebusznál az a gyakorlat, hogy 20 ezres csekket ad át ellenőr, annak ellenére, hogy ő tényleg nem tudhatja, ill. meg sem kérdezi, hogy az pótdíjazott melyik befizetési határidőben teljesít.

  Nem ártana alaposan tájékozódni, mielőtt ilyen “szenzációs leleplezést” tálalnak, hiszen másik ember becsületét sérthetik vele…

 • aperten

  Tartozom egy vallomással. Az én (ex)feleségemet, és unokahúgát is “megbüntették” (pótdíjazták), és a tükebusznál én is el akartam intézni, hogy az általunk jogtalannak tartott pótdíjat visszafizessék. Nem sikerült. Javasolták, hogy emailben tegyünk panaszt, amit egy hónapon belül kivizsgálnak. Megírtuk, elküldtük, és vártunk több mint egy hónapot. Amikor telefonon érdeklődtünk, azt hazudták, hogy nem kapták meg az emailt. Szerencsére megőriztük az egy hónappal korábbi olvasási visszaigazolást, és ezt, és a panaszt ismét elküldtük. Hiába.
  Nem sikerült a tükebusznál elintézni a pótdíj visszafizetését. Fizetési meghagyást bocsájtattunk ki közjegyzővel, de a tükebusz ellentmondott, így perré alakult a jogvita. Csak a harmadik tárgyalásra jelentek meg a tükebusztól, de igy is elvesztették a pert, és kötelezték őket a jogellenesen beszedett pótdíj visszafizetésére. Megfellebbezték az ítéletet. Másodfokon is elbukták. Most már csak a személyiségi jog megsértése miatti kártérítési per és az elkobzott érvényes menetjegyek visszaszolgáltatása van vissza.

  Szóval a fidesz jobban tenné, ha a tükebusz pótdíjazási gyakorlatát vizsgálná át. Szerintem…

  Ráadásul úgy látom itt is a 27.sz. ellenőr alakított. A trükkje az, hogy az utas felszállása nagyon rövid időn belül azonnal elkobozza a lekezelt menetjegyet is, ha a középső ajtón száll fel valaki, és a meglepődött áldozatával megpróbálja aláíratni, hogy jegy nélkül utazott, vagy “késői jegykezelést” hajtott végre. Feleségemék a vásárcsarnoknál szálltak fel, és már a kb 50 méterre lévő kereszteződésben pótdíjazta őket, és elkobozta a lekezelt menetjegyeiket. Gyanítom a K.M.J. rövidítés itt is “Kései MenetJegy” kezelését jelenti, és a szám az elkobzott jegy száma. Mivel vissza nem adják, elég körülményes bizonyítani, hogy le volt kezelve.

 • a tipikus mszp-hez

  a belpolitika szintje lesújtó ezért sem rokonszenvezek egy párt vonallal sem. de mondd csak “kedves hozzászoló” : te az édesanyád temetésén is ilyen huncut voltál esetleg kívánsz majd lenni?
  u.i.: különösebben nem érdekel a szánalmas válaszod tehát a kérdés úgymond költői. szép napot te szerencsétlen.

 • Tipikus MSZP

  Mindenben megfelel az MSZP kritériumainak: csal, sumákol, hazudozik
  Képviselőként nem indul esetleg?

 • Krisz

  Megint a prolik elé dobtak egy gumicsontot, miközben zsákszámra lopják még a lopnivalót!!!
  A cikk szerzője meg nem a Pécsma, hanem egy sunyi… kezdem megutálni ezt a médiaközpontot a-z-ig

 • pártfüggetlen olvasói vélemény

  “Gumikírner” Ez a kép semmilyen személyiségi jogot nem sért. Maximum az enyémet. hiszen a méretes hölgyek ezekben az csodaszépnek vélt ruhaneműkben, a jó ízlést nem ismerve, nyilvánosan nevettették ki magukat azon a rendezvényen.
  “Valaki” Az erőszak nem megoldás semmire. Azért mert “soha semmilyen körülmények között nincs egyedül” nem jogosítja fel soha semmilyen körülmények között törvénytelenségre.

 • Kérdés

  A cikkíró miért hallgatja el hogy az MSZP által delegált fb tagról van szó? Miért hallgatja el a cikk hogy Tóth Csoki Bertalan bizalmas emberéről van szó? A cikk miért hallgatja el hogy egy maszopos provokátor az illető, aki ott lázít ahol csak tud???

 • Szekeres András

  Engem inkább az érdekelne,mit keres egy bányász a buszFEB-nél?Mihez ért?Mert ha egy közlekedésmérnököt vagy nyugdíjas szállításvezetőt netán buszsofőrt vagy közgazdászt delegálnak akkor ok.Persze ettől valaki lehet jó pártmunkás,de nem így kellene jutalmazni.

 • Hofekker Ferenc szakszervezeti elnök

  Ez a cikk nagyon sántít, 99,9 %-ban nem igaz. A Pisti helyében feljelenteném az újságot, mert valótlan adatokon, valótlan információt közöl.
  Mint ahogy….. !

 • Steiger

  Anonim az író, ilyen a személysége is … üres

 • Gumikírner

  Mi ez az először is felakasztom, majd lehet, hogy tényleg nem úgy volt?
  Ha egy kezeletlen jegy (mert a jegyzőkönyvön jól látható) ilyen kampánycikket érlelt a gyengén látó írójában, akkor inkább a hangos hírekről – pl. Paks orosz beruházásáról, netán a felcsúti milliárdosokról – adhatna ki egy értékelő elemzést. Továbbá:
  Meglátásom szerint a családi kép közzététele sértheti a képen szereplők személyiségi jogait.
  Oknyomozás nélkül történő hírek, kacsák, hazug torzítások, pedig nagyon gyenge újságírói képességekre világít rá. Javasolnék egy 180 órás kurzust, ahol talán ragadna is a cikkíróra valami, a koszon kívül.

 • Átlagpolgár

  Fidesz-szennylap!
  Aranyapám, vállald már a neved, ha cikket írsz!

 • Steiger

  Azt hiszem megint valami rohadt nagy csibészségről akarjátok elterelni a figyelmet, már a kisembereken is fogást kerestek.

 • vk

  Ha megtette, az szégyen és azonnal le kell mondania. Viszont azért az elgondolkodtató, hogy hogyan került a portálhoz a büntetésről a kép, ki adta ki és milyen alapon. A Tüke Busznak ezzel kapcsolatban is meg kéne tennie a megfelelő lépéseket és kirúgni az adott illetőt, amiért az ilyen adatokat szolgáltat ki.
  Az okos újságíró meg egyeztethetné a sztoriját a mellékelt képpel, mivel azon jól látszik, hogy kezeletlen jegy van megjelölve, míg az újságíró jegy nélküli utazásról ír, de hát ugye minek is rendesen megírni egy cikket.

 • 23/F

  Mintha az ellenőrök nem közölnék a büntetés időpontjában hogy mennyi lesz a bírság, agyhalott gyökerek vagytok…

 • AhaAha

  Zoli! Boncsál mág egy sört…

 • Balogh Zoltán

  pécsi!

  Milyen alapon bunkózol le bárkit is? Ha úgy gondolod, hogy általában jogod van hozzá, akkor legalább a neved vállald fel! A másik: olyan embert bunkózol, aki 20 évet nyomott le a föld alatt, vájárként, az Uránban akkor, amikor Te a napszinten olajoztad a karriered.
  Ha éltél már akkor egyáltalán.

 • pécsi

  Megint kiderült valami egy bunkó MSZP-sről…

 • Na ne

  Már az egyes állampolgárt is támadjátok?

 • Valaki

  Igazán figyelemre méltó a cikk, és egyben érdekfeszítő,már ott a tart a rezsim ****nyalója, hogy egy magánembert vesz célba,aki egyébként mindenhol és mindenkor vállalja a véleményét és küzd a rezsim ellen. Nagyon belehet ****va a rezsim, ha már ilyen mélyre süllyed.Bármit is irkáltok akkor sem fog változni róla a kialakult véleményem. Szókimondó, félelmet nem ismerő a bányászok érdekeit képviselő aki egedül is ha kell szembeszáll a rezsim ****nyalóival, de ha elindítja a bányászokat és az élükre áll, kő kövön nem fog maradni! Csak piszkáljátok, ébresszétek fel az alvó oroszlánt…Szemán István soha semmilyen körülmények között nincs egyedül..

 • hende Csaba ujabb kozpenzbotranya

  errol nem irhattok mi??

 • Lol

  Természetesen ha volt fű alatt ügyintézés, f……csot neki!
  De azt hiszem nem ez a legnagyobb probléma a városban.

 • Lol

  NYOMJÁTOK A KAMPÁNYT, HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!