Elsőre nem is rossz! Élvonalbeli csapat ellen kezdte a felkészülési meccsek sorát a PMFC

Katona Levente gólja után volt oka az örömre Bajner Bálintnak is – Fotó: Kurdi József / PMFC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata, amely az élvonalbeli Pakssal játszott jó meccset Szentlőrincen.

hirdetés

Vas László együttese az élvonalban szereplő Paks gárdájával csapott össze a téli felkészülési időszak első felvonásaként.

A Pécs a mérkőzésen két komplett csapatott állított ki a két félidőben. Az első 45 percben a Merkantil Bank Ligában ősszel pazarul szereplő alapcsapat állt fel, kiegészülve Bajner Bálinttal. Ebben az időszakban állta is a sarat a PMFC. Olyannyira, hogy már a 3. percben megszerezte a vezetést Vas László együttese. A Paks még az első félidőben egyenlíteni tudott, de piros-fekete szemüvegen keresztül nézve több, mint vállalható 45 percet hozott le a Pécs.

A szünet után aztán sort cserélt a Pécs, és a Paks is szép lassan hozta be a tartalékokat. Itt már azért kijött néha a két csapat közti osztálykülönbség. A tolnaiak meg is tudták fordítani a meccset, sőt, a végén az élvonalban a gólkirályi címre is esélyes Hahn találatával kétgólosra is növelték előnyüket.

Végül tehát 3-1-re kapott ki a Munkás, azonban cseppet sem kell szégyenkeznie emiatt Prekletének.

PMFC–Paks 1-3 (1-1)

PMFC, 1. félidő: Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona – Óvári, Bartha, Geiger, Keresztes – Kónya, Bajner. PMFC, 2. féidő: Hermány (Vukman, 60.) – Batizi-Pócsi, Króner, Gajág, Németh – Grabant, Tölgyesi, Bischoff, Hegedűs – Tihanyi, Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Paks: Rácz – Lorentz, Böde, Szabó, Forgács – Osváth, Papp (Bognár D., 67.), Bognár – Haraszti (Budai, 73.), Nagy (Hahn, 67.), Sajbán (Szabó B., 78.). Vezetőedző: Bognár György.

Gólok: Katona (3.), ill. Haraszti (35.), Nagy (53.), Hahn (84.).