Éltefogytiglant kapott a mozsgói orvvadász

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön azt a mozsgói orvvadászt, aki a vád szerint egy természetkedvelőt megölt, egy vadászt pedig súlyosan megsebesített márciusban Magyarlukafa közelében. Az ítélet nem jogerős. 

hirdetés

A Pécsi Törvényszék Kovács Attila vezette büntetőtanácsa a 37 éves férfit elsőfokú ítéletében aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint lopás kísérlete miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Pap Márió legkorábban negyven év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.

A pécsi vásárban vette, 40 ezerért.

Az ügyész tényleges életfogytiglani büntetésért, a vádlott és védője enyhítésért nyújtott be fellebbezést.

A bűncselekmény március 16-án, Magyarlukafa közelében történt. A vádirat szerint a 44 éves természetjáró és a 23 éves vadász aznap délelőtt vadetetőket ment feltölteni a baranyai község közelében. Meglátták az orvvadászt, amint az éjjel általa elejtett két szarvas tetemét igyekezett feldarabolni.

Amikor a két férfi közel ért hozzá, a felelősségre vonástól tartó férfi pisztolyt rántott, a természetjárót hasba, a menekülni próbáló vadászt pedig hátba lőtte. A súlyosan sebesült vadásznak még volt annyi ereje, hogy elbújjon a közeli bozótosban.

Mivel az orvvadász nem találta meg az elmenekült férfit, visszament első áldozatához. A súlyosan sérült, földön fekvő férfi épp rendőr ismerősének mondta el mobiltelefonon, hogy mi történt, amikor a gyilkos kést rántott, és elvágta áldozata nyakát.

Az orvvadász ezután a kocsijával elhajtott a helyszínről. A természetjáró néhány percen belül a helyszínen meghalt, a vadászt mentőhelikopter szállította kórházba. A férfi életét a Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján mentették meg. Pap Máriót a Zengő bevetési szolgálat fogta el Szulimán határában.

A rendőrség akkori tájékoztatása szerint a gyilkos a kihallgatásán azt mondta: bánja, amit tett, “de már nem lehet visszacsinálni”. A tettére értelmes magyarázatot nem adott.