Eltűnt az Ércbányász úti gumikupac

Felszámolták Kovácstelepen az Ürögi fasor és az Ércbányász utca sarkán lévő gumihalmot, mely a családi házak közvetlen közelében éktelenkedett hosszú évekig. A MÁV és a gumikat tároló cég közös megegyezéssel szüntette meg a bérleti szerződést, az abroncsokat pedig elszállították – írja a Pécsi Stop.

hirdetés

A lap értesülései szerint a hatósági főosztály május 14-én helyszíni szemlét tartott a gumihalomnál – mely egyébként már hosszú évek óta ott állt –, majd felvették a kapcsolatot a MÁV Zrt.-vel.

Június 2-án közös ellenőrzést tartottak a vasút és a szakhatóságok részvételével.

Ennek során kiderült, hogy a MÁV és a gumikat tároló cég június végével közös megegyezéssel szüntette meg a bérleti szerződést, az abroncsokat el is vitték, ezt egy július eleji helyszíni szemle meg is erősített. A lap úgy tudja, harmincnál több kisteherautónyi gumit hordtak el a területről.

Már nem ez a látvány fogadja az arra járókat

A Pécsi Stop kiszúrta, hogy a fideszes Barkóczi Csaba önkormányzati képviselő a gumilerakat kapcsán aláírásgyűjtést indított, mondván, a körzet képviselője, a Mindenki Pécsért–Öt Torony–Párbeszéd frakciójában ülő Ágoston Andrea nem tett egyelőre semmit az ügy érdekében. Ám Barkóczi május 13-i videója előtt – melyben beharangozták az aláírásgyűjtés indítását – futott be épp Ágoston bejelentése Lovász István jegyzőhöz: a képviselő azt kérte, vizsgálják ki a helyzetet, ami meg is történt.

Mint írja a lap, tehát nem Barkócziékon múlt a gumikupac eltüntetése.

További részletek ide kattintva olvashatók.

hirdetés

Hirdetés