Eltüntetik a viharkárokat Pécsen

Komoly intézkedéseket követelt meg a vasárnapi orkán erejű viharos szél a pécsi városüzemeltetési társaságtól.

hirdetés

A nagy sebességű szél Pécs belterületén és a Mecseki Parkerdő területén több tucat fát döntött ki, valamint számtalan esetben tört le kisebb-nagyobb ágakat a fákról, ezzel együtt – főként a folyamatos, tervszerű faápolási munkáknak köszönhetően – személyi sérüléssel járó baleset nem történt.

A Biokom tájékoztatása szerint a Mecseki Parkerdő területén, ahol jellemzően csak idős, beteg feketefenyők dőltek ki, még anyagi kár sem keletkezett, ugyanakkor a kidőlt fák akadályozták a közúti közlekedést, így vasárnap egész nap folyamatosan dolgoztak a pécsi városüzemeltetés munkatársai a parkerdőben. Összesen közel egy tucatnyi fát távolítottak el, megtisztítva ezzel az utakat és az erdei ösvényeket, gyalogutakat.

A város belterületén is számos ponton szenvedtek károkat a fák. Néhány esetben ezek miatt anyagi kár is keletkezett járművekben és/vagy épületekben, illetve a város egyéb pontjain egy-egy kidőlt fa okozott fennakadást a közúti közlekedésben. A Biokom Nkft. a saját állományán túl vállalkozó segítségét is igénybe vette a kárelhárításban, a kidőlt fák összevágásában, így a mai napon is ütemezetten zajlik a vasárnap kupacokba hordott fák elszállítása, valamint a letört ágak eltávolítása.

A társaság közfoglalkoztatott munkatársai a pécsi zöldfelületeteket pásztázzák át annak érdekében, hogy a kisebb gallyakat és ágakat is begyűjtsék, ezzel is elősegítve a rendezett városkép fenntartását.