Élve temetés: életfogytiglan a németeknek

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a két német férfit, akik a vád szerint 2009 őszén két német nyugdíjast gyilkoltak meg. A holttesteket egy mohácsi áruház parkolója alatt találták meg.

hirdetés

A vádlottak, Kronschnabel Mauel Werner (41) és Behrendt Thorsten (43) életfogytiglani büntetést kaptak, társukat, a bűnsegédelettel vádolt Anja Bauert (24) felmentette a bíróság.

A vádlottak végig tagadtak, és nem tettek vallomást. A nyomozás és a bírósági eljárás alapján megállapítható volt, hogy a vádlottak a Monyoródon élő két német nyugdíjas bizalmába férkőztek.

Mielőtt megölték őket, pénzük egy részét kicsalták tőlük. Irmgard Allmacher (69) és Rudolf Tiator (71) kínok kínját élhette át, amikor benyugtatózva, éberen eltemették őket. A szakértői vélemény szerint akkor haltak meg, amikor két emeletnyi építési törmeléket zúdítottak rájuk; bordáik eltörtek, tüdejük porral telítődött.

A gyilkosság kiagyalója a brémai hentes, Kronschnabel Mauel Werner (40), aki Magyarországon akart letelepedni. Egy ingatlanhirdetésben talált rá az idős párra, akik házukat árulták. Nyájas, kedves stílusának nem tudtak ellenállni az idős nyugdíjasok, ezért olyan szinten sikerült bizalmukba férkőznie, hogy azok végrendeletükben őt nevezték meg örökösként.

Mindhárom vádlott Németországból menekült ide, mert ott csalás miatt keresték őket. Egy vallási közösségben ismerték meg egymást, ahol a hentes elvette feleségül Anja Bauer (23) harmadrendű vádlottat. Az elsőrendű vádlott feleségével és barátjukkal, Behrendt Thorstennel (42) három ingatlantól és 40 millió forintnyi eurótól szabadította meg az idős párt, akiket egy vasárnapi ebédnél kábítottak el, rivotril gyógyszert kevertek az ételükbe.

A szertől bekábult nyugdíjasokat Thorsten ezután Mohácson, egy általuk bérelt bevásárlóközpont udvarára vitte. Itt egy hat méter mély munkagödörbe dobta, majd munkagéppel betemette őket. Néhány napra rá az egész udvart leaszfaltozták. A rendőrség azután kezdett vizsgálódni, hogy a nyugdíjasok gyerekei jelentették eltűnésüket. A triót menekülés közben, a ferihegyi repülőtéren fogták el a rendőrök.

A vádlottak enyhítésért fellebbeztek. Az ítélet nem jogerős, az ügyben a Pécsi Ítélőtábla fog végleges döntést hozni.