Ennyi kutyagumit hagynak ott a pécsiek

Egy kisebb aknamező ma végig menni egy kertvárosi zöldterületen, miután gyakorlatilag nincs egy talpalatnyi kutyagumi mentes rész sem. Két pécsi egyesület nagyon megunta a helyzetet, és egyszerűen kizászlózták az ürüléket. Az eredmény önmagáért beszél. 

hirdetés

A Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület (KATKE) és a Mosolymanó Egyesület közös akcióban zászlókkal jelölte meg az ürüléket a Nagy Imre út 29. és 35. közötti zöld területen, a viszonylag kis részen közel 200 zászló “talált gazdára”-

Korner Zsuzsanna, a KATKE elnök Facebook-oldalán azt írta: “azt hiszem nem lehet csodálkozni, hogy utálnak bennünket, kutyásokat, többek között ezért is, nekem is van kutyám”

kutyaszar
Ez egy kisebb sarok

Mint írja, legközelebb maga szedi össze a gazdik helyett a kutyagumit és egyszerűen a kezébe nyomja, utána pedig jöhet a felháborodás.

A Facebook-oldalon több fényképet is megosztott, amely igen erős látványt nyújt a rengeteget zászlóval.

Mint megírtuk, a bélférgekkel fertőzött kutya az emberre is veszélyes paraziták petéit ürítheti ki az utcán. Egyes kutyagumiban megbúvó galandférgek lárvát tartalmazó petével juthatnak az ember szervezetébe, a lárvák pedig a bélben kelnek ki, átfúrják magukat a bélfalon, és végül a májban, a tüdőben, a szívben, vagy épp az agyvelőben kötnek ki, ahol cisztát képeznek.

Fotók: Szép látvány Facebook-album