Ennyi volt: a pécsi medve szerint vége a télnek

Nem látta meg csütörtökön az árnyékát Nyikoláj, a pécsi állatkert barna medvéje, eszerint hamarosan vége lesz a télnek. Az állatkert február 5-ig különleges programokkal várja a látogatókat.

hirdetés

medve, árnyék, hl04

– Nem akarok már telet, jöjjön a napocskás idő – mondta csütörtökön egy óvodás a pécsi állatkertben, amikor is azt várták, vajon előbújik-e barlangjából Nyikoláj, a barna medve. Nos, a mackó előbújt, a borús időben az árnyékát sem látta meg, így kint is maradt, és jó étvággyal fogyasztotta a kirakott zöldségeket, gyümölcsöket. Tehát a népi jóslás szerint hamarosan vége lesz a télnek, amit a villányi Kikerics Óvoda apróságai, akik a pécsi barna medve örökbefogadói, láthatóan örömmel fogadtak.

medve, árnyék, hl07
Örömmel fogadták a medvét az óvodások

Siptár Dávid, a pécsi állatkert igazgatója elmondta, a következő napokban, egészen február 5-ig számos programmal várják a látogatókat a Medve-napok keretében. Lesznek látványetetések, előadások, téli bújócska, kézműves- és zenés foglalkozások, február 4-én és 5-én pedig azok a 14 aluli gyerekek, akik plüssmackóval érkeznek, féláron mehetnek be a pécsi állatkertbe. Nyikolájt, a szófiai állatkertből érkezett 6 éves barna medvét külön is érdemes lesz megnézni, a 300 négyzetméteres kifutóját (amely jóval nagyobb, mint korábbi bulgáriai otthona) már teljesen belakta, és kifejezetten kedveli, ha a látogatók nézik, mivel foglalkozik éppen.

medve, árnyék, hl01

Még színesebb programok lesznek idén
Siptár Dávid igazgató az eseményen hangsúlyozta, a tavaly megújult állatkert már novemberre elérte az egész évre tervezett 150 ezres látogatószámot, azonban idén további programokat terveznek, hogy még közönségvonzóbb legyen az új mecseki létesítmény. Hétvégente állandóak lesznek például a látványetetések, legalább 200 gyereket várnak a nyári táborokba, rendszeresen tartanak állatkerti túrákat is.