Poldi bácsit díjaztak a Kodályban

Szombaton este az Európai Bordalfesztivál gálaestje előtt adta át a polgármester a város műszaki és közbiztonsági díját. Előbbi tavaly óta a Breuer Marcell-díj nevet viseli; Hutter Ákos és Getto Tamás érdemelték ki. Utóbbi, a Csikor Kálmán-díj Pécs első Poldi bácsiját, Marton Józsefet illeti idén.

hirdetés

Hutter Ákos és Getto Tamás kimagasló szakmai tevékenységükért, példamutató munkásságuk elismeréseként kapták meg a Breuer Marcell-díjat. A két pécsi építésztervező célul tűzte ki, hogy a 2015-ös Milánói Expo magyar pavilonjának szimbolikus üzenetét épületükkel lehetőleg közvetlenül kifejezésre juttassák. A “MALOM” jeligéjű munkával megnyerték a 2015-ös Milánói Világkiállítás magyar pavilonjának látványötleteire meghirdetett pályázat első díját.

Díjátadás1

A Csikor Kálmán-díj, azaz Pécs Város Közbiztonsági Díja lelkiismeretes, fáradhatatlan parkőri tevékenysége elismeréseként járt Marton Józsefnek. Ő volt az első Poldi bácsi Pécs parkőri programjában. Nem titkolt célja ennek, hogy a parkőrök a lakossággal olyan kapcsolatot alakítsanak ki, amely révén az információk, a problémafelvetések is eljuthatnak az illetékesekhez. Marton József személyében egy igazi Poldi bácsira lelt Pécs városa, aki meghallgatja az embereket, intézkedik a felmerült problémák megoldásáért.