Épülhet tovább a Horvát Színház

Mivel nem teljesített határidőre és a környező ingatlanokban is kárt okozott, az önkormányzat év elején felbontotta a szerződést a Horvát Színház kivitelezőjével. Az elszámolás hónapokig húzódott, de most kiírják a közbeszerzést a maradék, mintegy 110 milliós munka elvégzésére. Páva Zsolt polgármester gyors és precíz munkát akar.

hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, folyamatos csúszások jellemezték a Pécsi Horvát Színház építkezését. Az Anna utcai teátrum új szárnyát szerződés szerint már tavaly be kellett volna fejeznie kivitelezőnek, de a cég a módosított határidőt sem tudta tartani.

Már tavaly tavasszal letették az alapkövet
Már tavaly tavasszal letették az alapkövet

A munka év eleje óta áll az érintett belvárosi ingatlanon, aki arra jár, az új épületrész falait láthatja, illetve a majdani színházterem is felismerhető. Mindeddig azért nem folyt semmilyen építkezés 2015-ben, mert hónapokig egyeztettek az eddig elvégzett munka áráról, tartamáról, a hátralévő feladatokról.

A közbeszerzést csak most tudják kiírni a maradék munkálatokra: a magyar és a horvát állam támogatásával megvalósuló több mint 400 milliós fejlesztésből 110 millió forintos munka van hátra. A kiírás szerint év végéig kell befejezni a feladatot, az új kivitelező várhatóan júliustól tudja folytatni a munkát, ha eredményes lesz a közbeszerzés.

– Az új kivitelezőtől gyorsaságot és precíz munkát várunk el, ezzel kapcsolatban pedig biztosítékokat szeretnénk kapni. Bízunk abban, hogy legkésőbb télre befejezik a hátralévő feladatokat – mondta lapunknak Páva Zsolt, hozzátéve: komoly minőségi követelmények szerepelnek a kiírásban, amelyeket az új társaságnak tartania kell.