Erdélyi Dániel kapta a Márk Tamás-díjat

Erdélyi Dániel a zeneművészet terén elért sikerei, kivételes zenei tehetsége, továbbá a karvezetés és előadóművészet területén elért országos és nemzetközi eredményeinek elismeréseként érdemelte ki a Márk Tamás-díjat. A kitüntetést Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár, Őri László, Pécs alpolgármestere és Lovász István, Pécs jegyzője adta át a Kodály Központban.

A Pannon Filharmonikusok évadnyitó koncertje előtt vehette át a Magyar Állami Operaház zenei asszisztense és karmestere, Erdélyi Dániel a Pécs Város Fiatal Tehetsége Díjat, azaz a Márk Tamás-díjat.

Erdélyi Dániel átveszi a Már Tamás-díjat

A kitüntetés évente egyszer adományozható egy olyan pécsi fiatalnak, aki kiemelkedő teljesítményt nyújt a tudomány, a művészet vagy a sport területén.

Erdélyi Dániel 1988-ban született Pécsett. Iskolai tanulmányait a pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskolában végezte matematika tagozaton. 2011-ben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen klasszikus orgona, illetve klasszikus zenekar-kórusvezető, 2013-ban karmester szakokon szerzett diplomát. Jelenleg a Magyar Állami Operaház zenei asszisztense és karmestere, a Budapesti Műegyetemi Zenekar karmestere és zenei vezetője, a Központi Református Kórus alapító karnagya, továbbá okleveles kántor a Pécs-kertvárosi Református Gyülekezetben.

Folyamatosan koncertezik országszerte, Horvátországban, Szerbiában, az USA-ban, Angliában.

Szabadidejében a Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség játékvezetője.

2011-ben díjat nyert a Fiatal Karvezetők Országos Versenyén Bachelor kategóriában, valamint különdíjat a VI. Fiatal Karvezetők Nemzetközi Versenyén, 2012-ben közönségdíjat kapott a Lantos Rezső Karvezető Versenyen, és ösztöndíjat nyert a dél-koreai Keimyung Egyetem Alapítványtól. 2016-ban a magyar fiatal tehetségek legnagyobb szakmai elismerésében részesült, Junior Prima-díjjal ismerték el tehetségét. Idén májusban az amerikai Forbes magazin a „30 sikeres magyar 30 év alatt” listájára választotta.

Az évadnyitón Hoppál Péter vezényelte a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusát

A Pannon Filharmonikusok szeptember 7-én kezdte meg az évadot. Az előttük álló évadban a 135 éve született, 50 éve elhunyt Kodály Zoltán emléke előtt is tisztelegnek. Idén 90 koncertet adnak majd.

Hirdetés