Átveréssel vágják tarra az erdőt a Mecsekben

Idős jóhiszemű erdőtulajdonosokat ver át egy bűnbanda Orfűn. Az erdőtulajdonosoknak azt ígérik, megtisztítják az erdőt a gallyaktól és a korhadt faágaktól, majd az egész területet kopaszra vágják. A rendőrség nyomoz az ügyben.

hirdetés


Átveréssel jut ingyen fához több csaló társaság Orfű környékén. Az erdőtulajdonosoknak azt ígérik, hogy megtisztítják az erdőjüket, de ehhez fakitermelési engedély kell szerezniük. Anyjuk életére esküdöznek, hogy fát nem fognak kivágni, mégis tarra vágják az egészet.

IMG_20140813_193621

– Felkereste idős szüleimet egy férfi, hogy tudomása van arról, hogy édesanyámnak telkei vannak Orfűn. A férfi azt állította, hogy ilyen telkek rendbetételével foglalkozik, arról a bozótot, gazt letisztítja. Ingyen munkát ajánlott, ha cserébe a gallyaprítékot elviheti, amit aprítékkal működő kazánok fűtésére ad el – mesélte lapunknak a neve elhallgatását kérő asszony.

A férfi a jóhiszemű idős asszonnyal aláíratott egy megbízási szerződést, hogy fakivágási engedélyt tudjon kérni, mert olyan nincs, hogy bozótirtás.

Azt mondta, “drága asszonyom, nekem a bokrok a fontosak, egyetlen fát nem fogok ám kivágni, nem arra van szükségem”.

Pár hét után már nagyban folyat a munka, tisztítás helyett erdőirtás.

– Rögtön hívtam a férfit, hogy nem ebben állapodtunk meg. Mindent letagadott, és átváltott a „kiskeziccsókolomból” a „Ne fa….kodjál mán” valamint a „mit zaklatol itt engemet” stílusra – tette hozzá a károsult.

A család hiába mondta fel a megállapodást, a fákat kivágták a területen. Úgy tudjuk a rendőrség nyomoz az ügyben, azért is, mert az erdőirtás állami területet is érintett. További információt azonban nem mond a hatóság. Úgy tudjuk, a társaság már régóta folytatja tevékenységét az egész megyében, már többször tettek ellenük bejelentést.