Eredménytelen volt a szerdai razzia

Nem feltétlenül a rendőrök kihívása jelenti a megoldást

“Totális” ellenőrzést rendelt el a városban szerda délutánra a pécsi rendőrkapitány. Erre közleményekben hívták fel a figyelmet – előre. Mikor arról érdeklődtünk, volt-e és ha igen, milyen eredménye a razziának, kiderült, hogy egy B meccs miatt volt az egész. 

hirdetés

A hatóság a minap jelentette be: négy órától este nyolcig Pécs egész területére fokozott ellenőrzést rendelt el a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője. A hír nagyon megosztotta olvasóinkat, sokan találgattak, mi lehet a razzia mögött, de többen voltak azok, akik szerint csak “erődemonstráció” az egész.

A hivatalos rendőri közlemény szerint a “fokozott ellenőrzés célja a közrend és közbiztonság fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése” – volt, írták. Felhívták a figyelmet arra is, hogy “az ellenőrzések keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják”.

Az akció kapcsán persze kíváncsiak voltunk, mégis milyen sikerrel jártak, hány embert, hány járművet igazoltattak, milyen jogsértésekre derült fény? Elfogtak-e körözött bűnözőket? Találtak-e fegyvert, kést, drogot bárkinél is?

A rendőrségtől igen tömör választ kaptunk csak: “Nem történt rendőri intézkedés”. Ugyanakkor utaltak rá, hogy a razzia kizárólag a PMFC pálya környékére koncentrálódott.

tömeg a meccsen

Mint kiderült, szerdán délután ligakupa-mérkőzést játszott a PMFC “B” csapata a Kaposvár – tartalékosokkal megtűzdelt – csapata ellen. A pécsi meccsen a B-közép lelátóját nem is nyitották ki, de az összecsapás nem is nagyon érdekelt senkit, még a kaposvári keménymag is otthon maradt.

– Ahogy a fotón is látszik, úgy kétszázan lehettünk, de az egész meccs elég vicces volt, de még jó, hogy nyertünk azért – mondta Péter, aki minden hazai Pécs meccsen kint van, ott volt szerdán is. – Voltak rendőrök az igaz, de nem történt semmi. Ja, de mégis: a kasszás néni elesett a stadionban, őt aztán felsegítették.

Rendőrségi forrásunk szerint a nagy komolyan beharangozott szerdai rendőr-razzia célja éppen az volt, hogy a balhés vidékiek, illetve a balhés pécsi drukkereknek eszükbe se jusson semmi rendbontás.

Hirdetés