Eredménytelen volt a szerdai razzia

Nem feltétlenül a rendőrök kihívása jelenti a megoldást

“Totális” ellenőrzést rendelt el a városban szerda délutánra a pécsi rendőrkapitány. Erre közleményekben hívták fel a figyelmet – előre. Mikor arról érdeklődtünk, volt-e és ha igen, milyen eredménye a razziának, kiderült, hogy egy B meccs miatt volt az egész. 

A hatóság a minap jelentette be: négy órától este nyolcig Pécs egész területére fokozott ellenőrzést rendelt el a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője. A hír nagyon megosztotta olvasóinkat, sokan találgattak, mi lehet a razzia mögött, de többen voltak azok, akik szerint csak “erődemonstráció” az egész.

A hivatalos rendőri közlemény szerint a “fokozott ellenőrzés célja a közrend és közbiztonság fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése” – volt, írták. Felhívták a figyelmet arra is, hogy “az ellenőrzések keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják”.

Az akció kapcsán persze kíváncsiak voltunk, mégis milyen sikerrel jártak, hány embert, hány járművet igazoltattak, milyen jogsértésekre derült fény? Elfogtak-e körözött bűnözőket? Találtak-e fegyvert, kést, drogot bárkinél is?

A rendőrségtől igen tömör választ kaptunk csak: “Nem történt rendőri intézkedés”. Ugyanakkor utaltak rá, hogy a razzia kizárólag a PMFC pálya környékére koncentrálódott.

tömeg a meccsen

Mint kiderült, szerdán délután ligakupa-mérkőzést játszott a PMFC “B” csapata a Kaposvár – tartalékosokkal megtűzdelt – csapata ellen. A pécsi meccsen a B-közép lelátóját nem is nyitották ki, de az összecsapás nem is nagyon érdekelt senkit, még a kaposvári keménymag is otthon maradt.

– Ahogy a fotón is látszik, úgy kétszázan lehettünk, de az egész meccs elég vicces volt, de még jó, hogy nyertünk azért – mondta Péter, aki minden hazai Pécs meccsen kint van, ott volt szerdán is. – Voltak rendőrök az igaz, de nem történt semmi. Ja, de mégis: a kasszás néni elesett a stadionban, őt aztán felsegítették.

Rendőrségi forrásunk szerint a nagy komolyan beharangozott szerdai rendőr-razzia célja éppen az volt, hogy a balhés vidékiek, illetve a balhés pécsi drukkereknek eszükbe se jusson semmi rendbontás.

hirdetés
Hirdetés

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nem így, időnként látványos önigazoló erődemonstrációkban kell buzgólkodni, hanem éjszaka, hogy ne legyen több megerőszakolt nő, ne legyen rablás, kocsifeltörés.
  A “Szolgálunk és védünk” szlogent be kellene tartani és nem csak a büntetést és a pénzbehajtást előtérbe helyezni.

 2. Köszönjük a rendőrség szakszerű tájékoztatását, amivel lehetővé tették, hogy egyetlen tagunkat sem tartóztatták le a héten. A fokozott rendőri ellenőrzésre való tekintettel ugyanis a szerdai napon minden ügyfelünket zárthelyi szakmai továbbképzésre küldtünk. Tagjaink fontos és korszerű ismereteket szereztek rablásban, védelmi pénz szedésben, bérgyilkosságban, fegyverkereskedelemben, drogterjesztésben, prostítúcióban, sikkasztásban, ingatlan-panamázásban, sikkasztásban, vesztegetésben stb. Reméljük, a jövőben is sok hasznos együttműködésre kerülhet sor a helyi hatóságok és szervezetünk között. Még egyszer: köszönjük!

 3. Nekem van több rendőr ismerősöm, ők nem is tudtak erről a hülyeségről. A média fújta fel az egészet és az a barom, aki elhittem.
  Nem a rendőröket kell firkálni, kicsit a dolgok mögé kellene nézni, hanem nem tudtok, akkor ne érdekeljen!
  A rendőr bármikor igazoltathat az meg a másik és a motozás kifejezés nem azt takarja, hogy a zsebedbe néz (mert amúgy azt is bármikor megteheti), hanem, hogy kipakolja a kocsid és bent előállít és az illetékes belenéz a segged lyukába is!
  Akinek van annyi esze, hogy megértse a dolgokat, azok hallgassanak, a buta-ostoba nagyja meg úgy is ugat tovább…
  Puszi!

 4. Nem az a baj, hogy egy futballmeccset megpróbálnak biztonságossá tenni a rendőrök, hanem az a baj, hogy hülyének nézik az embereket! Mire föl volt ez a nagy hírverés???? Saját magukat járatják le az emberek pedig nem fognak bízni bennük.

 5. Idézet a cikkből:
  “az ellenőrzések keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják”.

  ebből a “a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket” rész nagyon érdekes. Ugyanis a közbiztonságra veszélyt jelenthet egy zsebkés (támadóeszköz)- még ha kicsi is, egy kulcscsomó (szinte mindenkinek van), egy nagyobb kő (bárhol megtalálható szinte ), és minden fegyverként használható tárgy. Ahogy mindezek szolgálhatnak önvédelmi célokat is, ugyanúgy akár a köz biztonságára veszélyesek is lehetnek.

Comments are closed.