Erős lesz az idei pécsi majális is

Nemsokára itt van a várva várt május elseje, és vele együtt természetesen érkeznek a jobbnál jobb programok is. Az aktív pihenésre vágyók pedig garantáltan nem fognak unatkozni az idei majálison, szóval lesz mit kipihenni a hosszú hétvégén.

hirdetés

Pécsett idén újfent több városrészben várják különböző programokkal a majálisozni vágyókat, az egyszerűség kedvéért pedig összeszedtük, hogy mire lehet számítani a városban május elsején. Az biztos, hogy mindenki talál majd kedvére való rendezvényt, hiszen lesz itt békebeli Balokány-majális, a megszokott szocialista ünneplés mellett pedig a budai városrészben és a Mecsek Áruháznál is egész napos ingyenes örömködés vár minden pécsit. Mindemellett pedig lesz PEN is, amit a sör-virsli maratonba belefáradt fiatalok sem hagyhatnak ki.

balokány majális

A Balokányban rendezett majális pénteken tíz órakor veszi kezdetét, a családias hangulatban zajló egész napos programok este kilenc óráig tartanak majd. Az eseményt Csizi Péter országgyűlési képviselő és Girán János alpolgármester nyitja meg. Délután 4-ig folyamatosan zajlanak az ingyenes események, lesz ökoparti, lehet majd arcot festeni, csillámtetoválást készíteni, íjászkodni, közben pedig akár csónakázhatunk is a tavon, de persze számíthatunk a szokásos kirakodóvásárra is, sok-sok pécsi kézművessel. Fellép itt a SZIROM Gyárvárosi Fúvószenekar, a Pécs Város Mazsorett Együttese, a ’45 After Band, a PMD Blues Band, a zenei blokkot pedig a Beatlingers zárja. Az viszont szinte biztos, hogy a legnagyobb poén a sörivó-verseny lesz, bár a „Halak telepítése a tóba” sem hangzik rosszul.

majális mecsek áruház

A Mecsek Áruháznál délelőtt 11 órakor kezdődő ingyenes rendezvényen a legkisebbeknek légvárral, arcfestéssel, lufihajtogatással, csillámtetoválással, kézműves-foglalkozásokkal kedveskednek a szervezők, de a kicsik imádni fogják Bende Kornélia Dúdoldáját, a hip-hop tánciskolát, és az itt is fellépő Pécs Város Mazsorett Együttesét is. Az idősebb korosztályt az Exit zenekar és az esti Operettgála fogja megcélozni, fél kilenctől pedig Gáspár Laci fogja megdobogtatni pécsi rajongói szívét.

majális budai

A sörre és virslire éhes pécsieket délután egy órától várják a Budai Városkapu Iskolánál, ahol az előző helyszínnél is említett gyerekprogramok állatsimogatóval egészülnek ki, de a Szabolcs Fejedelem Hagyományőrző Egyesület, a Baranya Megyei Nemzetőrség és a Mecseki Lovas Egyesület bemutatója is bizonyára érdekes lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Aki ide látogat el, az mindezen felül megnézheti a Mecsekszabolcsi Néptánccsoport előadását is, valamint együtt énekelhetnek a Pákolitz István Kamarakórussal és a Búzavirág Énekkarral. Gáspár Laci pedig itt már este hétkor belecsap a lecsóba.

Az MSZP pécsi szervezetének hagyományos majálisa fél tízkor kezdődik a Tüzér utcai székház előtt, ahonnan a hozzájuk csatlakozókkal közösen indulnak el a családi rendezvény helyszínére, ami idén a Mandulásban lesz. Az eseményen két légvár és két arcfestő-stand is lesz, ahol a gyerekek bizonyára remekül ellesznek addig, amíg szüleik és a programon jelenlévő párttagok és pártvezetők a magyar fizetések felzárkóztatásáról és a szakszervezeti érdekvédelem fontosságáról értekeznek.

pen-3

A majális programkavalkádjából nem maradhat ki a PEN sem, amelynek második napján olyan neves bandák húzzák majd a talpalávalót, mint a Tankcsapda, a Halott Pénz, a D.O.G., a Kelemen Kabátban, a Péterfy Bory & Love Band, de lesz Space Inhalerz, Random Trip és Soerii & Poolek koncert is. A nonstop buli tehát garantált, szóval aki a három fenti helyszín végigjárása után még érez magában elég energiát, az itt levezetheti azt.