Európai óriásközpont lesz a pécsi gyár

Elkezdődött a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. több mint hárommilliárd forintos beruházása, amelynek során a gyártási és raktározási kapacitást bővítik. A gyár ezzel pedig mintegy 700 családnak teremt megélhetést a megyében.

hirdetés

A BAT csoport hazánk egyik legnagyobb külföldi befektetője, amely idén 25 éve a térség egyik vezető munkáltatója, de a vállalatcsoport döntése értelmében 2018-ig megháromszorozzák a pécsi gyár termelésért. Gábor Zoltán, a gyár jogi és külkapcsolati vezetője szerint ezzel Pécs a BAT harmadik legnagyobb európai termelési központjává válik.

Beruházás két telephelyen

Az új beruházás értéke meghaladja a 3 milliárd forintot, a már megkezdett munkálatok során, 2017 második félévére mind a Dohány utcai, mind a Finn utcai telephelyen gyártási és raktározási kapacitás-bővítést hajtanak végre, 1000 négyzetméterrel növelve a gyár üzemi területét.

– A gyártókapacitásunk bővítésén túl infrastrukturális fejlesztéseket is tervezünk a dolgozók munkakörülményeinek javítása érdekében – fogalmazott a vezető.

Dohánygyár
Európa egyik legfejlettebb gyártóbázisa lesz a pécsi üzem

Az idei év folyamán több új, a legkorszerűbb technológiát képviselő gyártósort helyeznek üzembe. Ezen kívül további jelentős fejlesztést és felújítást is terveznek a meglévő gyártási technológiában. Mindezek révén a pécsi dohánygyár Európa egyik legfejlettebb gyártóbázisa lesz.

bat dohánygyár2
Munkát adnak a pécsieknek

Jön a létszámbővítés is

A 2018-ig fokozatosan megvalósuló fejlesztések eredményeként 150 fővel növelik a gyár dolgozói létszámát, ezzel mintegy 700 családnak teremtenek megélhetést a megyében – hangsúlyozta Gábor Zoltán, aki hozzátette, hogy mindezek következtében tovább erősödhet a gyár exportja, bár a termelés 65–70 százaléka jelenleg is európai fogyasztókhoz jut el.