Ex-fideszest, ex-jobbikost, ex-Szili Katalinost indít Pécsen a Momentum

A Momentum Mozgalom kedden jelentette be, hogy kiket indít el a 106 egyéni választókerületben. Pécsen két jelöltjük lesz, az egyik az a Körömi Attila, aki pályafutását a Fideszben kezdte, majd a szélsőjobbos Jobbikba lépett be, de jobbikosként a szocialista Szili Katalint is támogatta. A másik jelöltjük a párt helyi vezetője, Nemes Balázs.

hirdetés

Körömi Attila legutóbb arról beszélt egy baloldali fórumon, hogy neki vesekőképződése van, s bár nem tudja, hogy milyen összetételű a pécsi víz, de fontos lenne, hogy a pécsi cégek beszámolóját ne csak az illetékes városházi bizottságok, hanem a közgyűlés is megtárgyalhassa, mert akkor képviselő is kérdezhetne arról, hogy például milyen a pécsi víz.

A DK-val, az MSZP-vel közös fórumon is ott volt Körömi Attila (a kép jobb oldalán)

A néhány héttel ezelőtti fórumon felszólaltak a DK, az MSZP és a Liberálisok helyi politikusai is, ezért többen is arra számítottak, hogy majd velük veheti fel újra a politikai kapcsolatot. Igen ám, de Körömi a Momentum Mozgalmat kereste meg, amit az egyik baloldali blognak azzal magyarázott, hogy a többi ellenzéki párt választási kampányát nem tudta volna támogatni.

Körömi 1998-tól volt a Fidesz országgyűlési képviselője, 2004-ben azonban kilépett a pártból, és a szélsőséges Jobbikba lépett át. Akkor a DN-nek adott interjújában arról beszélt, hogy a “jobbikosoké a jövő, tanultak a jobboldali pártok elmúlt 14 éves történelméből és történetéből”. Nem sokkal később, 2009-ben viszont már jobbikosként állt ki az MSZP-s Szili Katalin mellett a pécsi polgármester-választáson.

Az immáron a Momentumot megkörnyékező Körömi a Parlamentben országgyűlési képviselőként többek között olyan témákban nyújtott be önálló indítványt, hogy “Meddig üzemelhetnek még kocsmák az MSZP pártirodáiban?”, vagy éppen arról, hogy “Mikor kéri végre az ügyészség Medgyessy Péter mentelmi jogának felfüggesztését?”.

A liberális párt jelöltje a Jobbik pécsi elnökeként Sólyom László köztársasági elnököt pedig azért támadta, mert “ő a liberális értelmiség legkeményebb holdudvarának előretolt éke”.

Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom pécsi vezetője indul a másik körzetben. A politikus a netadó elleni tüntetés egyik főszervezője volt, a párt szimpatizánsai közül Pécsett vele idén márciusban találkozhattak legtöbben, akkor a Vasutas Művelődési Házban tartott telt házas fórumot a párt, majd ugyanott toborozásra is sor került. Akkor a momentumosok kifejtették a véleményüket többek között a migrációról, a paksi atomerőmű bővítéséről, vagy éppen a nyugdíjrendszerről.

A képviselőjelölt ugyanakkor egy kellemetlen közjátéknak is a részese volt, miután az egyik kérdezőt akkor kinevette, mivel nem értett egyet teljesen mindenben a párt vezetőivel. Nemes 2014-ben azt nyilatkozta, hogy “az én fejemben az van, hogy mindenki várja, hogy legyen valami, ami k…..ra nem köthető semmiképpen az elmúlt 25 évhez”.

  • Bence Illés

    Nem unjátok még ezt a fajta cikkírást? Értem én, hogy hánynotok kell a szátokból a kormánypropagandát, de egy kicsit törekedhetnétek az objektív híradásra is. Unodrító lett ez az oldal, akárcsak a BaMa vagy a Dunántúli Napló.

    Hoztatok le valamikor is negatív cikket a Fideszről?