Expo: akciósan vásárolhat, aki akar

Iparkodnia kell annak a kiállítónak, aki még fontolgatja, megjelenjen-e az idei Pécs Expón. A tavalyinál nagyobb területen, több kiállító lesz idén, ráadásul a helyek több min kilencven százalékát lekötötték már.

hirdetés

Hatalmas az érdeklődés az idei Pécs Expóra, amelyet a 2005 óta tartó tetszhalott állapotból tavaly élesztettek újjá a szervezők.

– A második vásár minden jel szerint a 2012-es eseményen is túltesz, hiszen egy-két héttel a kezdés előtt, a tavalyinál is nagyobb területen, a helyek kilencven százalékát lekötötték már. Kétszáz körüli kiállító jön majd ki – mondja Bognár Szilárd, a rendezvény egyik szervezője.

Június 6. és 9. között az Expo Center Pécs területén a legtöbb pécsi, üzlettel rendelkező vállalkozás képviselteti magát. Bár nem célunk felsorolni mind a kétszáz kiállítót, a színes kínálat érzékeltetésére érdemes megjegyezni: a bankoktól az autószalonokon, nyelviskolákon, nyílászárósokon, kandallósokon keresztül a lakásfelszerelésekkel, építőanyagokkal foglalkozó cégeken keresztül kint lesz a pécsi ipar és kereskedelem krémje.

Jól jár, aki már a helyszínen dönt

– Szinte mindegyik kiállítónk kedvezményekkel készül, azaz érdemes lesz helyben megkötni az üzleteket vagy előszerződéseket kötni, megrendeléseket leadni – mondja Bognár Szilárd.

A szakmai kiállítók kínálata mellett azért is érdemes lesz kilátogatni a fesztiválszerű programokra, mert az Expón fellép Radics Gigi, a Megasztár győztese és az ózdi rapper, Majka is. Emellett gasztroshow-val, koncertekkel, hagyományőrző együttesekkel is várják az érdeklődőket, négy kategóriában pedig megrendezik az Expo Szépe választást is,  sőt még anya-gyermeke divatbemutató is lesz.

– Több esetben ingyenes belépőket biztosítunk, de a jegyárakat is úgy alakítottuk ki, hogy bárki bejuthasson. 14 éves kor alatt ingyen, afelett pedig 500 forintot kell csak fizetni – mondja Szabó Ervin, az esemény másik szervezője.

Mint hozzátette, aki részt vesz a szombaton tíz órakor startoló Pécs Expo Futáson, ingyen juthat be a pavilonok közé másodmagával. A három és fél kilométeres táv ráadásul nem is túl sok egy ingyenjegyhez.

A színes programok mellett idén nemzetközi üzletember-találkozó is lesz, és horvát gazdasági napot is tartanak.

  • cave

    nem szabadna belépődíjat szedni, örüljenek, ha valaki kimegy….