Expo Center: vásárok helyett másra jó

Ismét egyre többen látogatják az Expo Centert, a sport- és kulturális program mellett konferenciák és üzleti találkozók színhelye is a ponyvasátor.  Tavaly 80 ezren voltak.  

hirdetés

A közel 10 ezer négyzetméter fedett és 20 ezer négyzetméter nyitott területtel rendelkező rendezvényközpont a legkülönfélébb programok és események megrendezésére alkalmas. A szocialista városvezetés idején tapasztalt rossz emlékek szerencsére már a múlté, az utóbbi években egyre többen veszik igénybe az Expo Center nyújtotta szolgáltatásokat.

Szentgyörgyi Dávid, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vagyonhasznosítási- és fejlesztési vezetője elmondta, hogy amíg 2012-ben 33 rendezvényt tartottak, addig 2016-ban már 57 különféle eseménynek adott színteret az Expo, amelyek közül a legnépszerűbbek a Gyereknap, a felturbózott autókat felvonultató Tuning-találkozó, a Veteránautó- és retrotárgy-kiállítás, valamint a PlayIT elnevezésű játék- és informatikai rendezvény voltak.

expo17
Nem véletlenül népszerűek a verdák…

– A programok száma az előző esztendőhöz képest közel 10 százalékkal növekedett, így elmondhatjuk, hogy tavaly összesen közel 80 ezren látogattak el az Expo Centerbe – tudtuk meg.

A társaság egyelőre még nem nyereséges, ami nem meglepő az elmúlt évtizedek szocialista gazdaságpolitikáját ismerve, bár az utóbbi évek munkájának köszönhetően az egyenleg közelít a nullszaldóhoz.

– A rendezvények mellett az épületben található irodák, termek és egyéb helyiségek bérbeadása is fontos. Több városi sportegyesület is a bérlőink közé tartozik, ők az állandó helyiségbérlet mellett rendszeresen szerveznek rendezvényeket, versenyeket és bemutatókat is – mondta.

expo center, hl06
Sokakat vonzanak a gyerekprogramok is

Az Expo épületének rossz hőtechnikai tulajdonságai miatt az üzemeltetési költségek magasak, azokat a befolyó bevételből egyenlítik ki. Az állagmegóváson túl folyamatosan fejlesztenek, amit az utóbbi években végrehajtott beruházások is alátámasztanak, s amelyek 2017-ben is folytatódnak majd.