Ilyen extrém utakra mehetünk Pécsről

Így lehet a legvagányabb oroszlánt látni

A nyár sokaknak nem csak a láblógatásból, a hasunk süttetéséből áll, vannak ugyanis olyanok, akik izgalmas, kalandos, extrémebb nyaralásra vágynak. De hova utazhatnak Pécsről azok, akik ilyen vérpezsdítő utakra éhesek?

hirdetés

Az idei nyár egyelőre nem ad bele apait-anyait, de ez csak kedvez azoknak, akik nem csupán a napozás, a pancsolás és a strandbüfék körüli kényelmes lézengés miatt szeretik ezt az évszakot, hanem az izgalmas kalandtúrák, az aktív pihenés lehetőségei miatt. Nekik tartogatnak meglepetéseket azok a pécsi utazási irodák, akik foglalkoznak ilyen extrémebb programokkal.

Szakály Bernadette, a pécsi Vista utazási iroda vezetője lapunknak elmondta, hogy pécsi utazóközönségük előtt még kevésbé ismertek „adrenalinszintet növelő” kalandtúráik. A vállalkozó kedvű utazóknak szerveznek raftingtúrákat, via ferrata, azaz mesterségesen biztosított lélegzetelállító sziklautakat Ausztriában, Szlovéniában vagy a Francia-Alpokban. Emellett izgalmas és kemény biciklitúrákra is mehetünk velük a Tátrában, Toszkánában, az Isztrián vagy a Loire völgyében.

Egy laza rafting? Valaki?
Egy laza rafting? Valaki?

A távolabbi tájakra vágyók is választhatnak különleges körutazásokból. Meglátogathatunk például közép- és dél-amerikai kávéfarmokat, kóstolhatunk, és ki is próbálhatjuk az ott folyó melót. Ezek az utak pedig nemcsak a főbb látnivalókat érintik, hanem a helyi sajátosságokba is bevezetik az érdeklődőket.

Egyéni igényekre szabható szafarikat is szerveznek azoknak a pécsieknek, akik testközelből szeretnének vadállatokkal összefutni. Ezeket az utakat általában a Dél-afrikai Köztársaságban és Tanzániában ejthetjük meg.

Így lehet a legvagányabb oroszlánt látni
Így lehet a legvagányabb oroszlánt látni

Nincs itt azonban még vége a meredek kalandoknak, a motorosok számára ugyanis izgalmas lehet a minden évben megrendezett Harley Davidson-túra a híres amerikai 66-os úton. Ez tényleg csak motorőrülteknek való, ugyanis az erre vállalkozók több ezer km-t tesznek meg két keréken.

Hajókázni nemcsak a Balatonon lehet, hanem kevéssé ismert vizeken is, épp ezért bizonyára különleges élményt fognak nyújtani az alaszkai hajóutak, vagy a sarkvidéki expedíciós túrák, amelyek zord vidékekre kalauzolják el a bátor pécsieket.

A Kék Minaret utazási iroda sem adja alább, náluk kereshetünk olyan közeli kalandtúrákat, mint például egy ausztriai raftingozás, vagy egy szlovéniai hegymászóút.

Csak bátraknak
Csak bátraknak

Aki azonban messzebb menne, annak ott van a profi vezetőkkel támogatott izlandi hegymászó-teljesítménytúrájuk, amit az utazási iroda munkatársai csak igazán felkészülteknek ajánlanak.

Szafarira náluk is van lehetőség, méghozzá rengeteg. Több afrikai országon átívelő dzsipes kalandjaik speciális változataiban érinthetjük Namíbiát, Kenyát, a Dél-afrikai Köztársaságot, de Afrika lenyűgöző folyóin is csónakázhatunk, ráadásul a helyi lakosok által készített hajókon. Csak győzzük pénzzel, energiával és bátorsággal!