Ezek a helyek nyílnak októberben Pécsen!

Immár sorozattá avanzsáló cikkünkben ismét újonnan nyíló helyeket gyűjtöttünk össze. Nagyon keresgélnünk most sem kellett, legutóbbi cikkünk után szinte azonnal összegyűlt egy újabb „adag” belvárosi hely, amiről érdemesnek tartottuk számot adni. Nyílik desszertműhely, esport bár és toszkán étterem is októberben! Íme, a legújabb pécsi helyek!

hirdetés

Az esportok bárja

Ilyen bár még biztosan nem volt Pécsen! Ha szereted a számítógépes játékokat vagy a legújabb társasjátékokat, akkor a Lyceum utca 1. szám alatti Bar of Legends a te helyed lesz. A napokban nyílt esport bárban a játék témájú koktéloktól elkezdve a legújabb konzolokon és esport kiegészítőkön át a társasjátékokig mindent megtalálhatunk és kipróbálhatunk.

Pizza és egyéb finomságok a Rákóczi úton

A Beugró helyén, a Rákóczi út 3-7. alatt nyitott a napokban a Start bár és pizzéria, ahova be is ülhetünk egy kiadós hamburgerre, de rendelhetünk pizzát akár otthonról is, ha nem akarunk kimozdulni egy esős délutánon. A Start étlapján találunk még tortillát, frissensülteket és tésztákat is.

Olasz ízek és egy falatnyi Toszkána

Október első hetében nyit a Hungária út 2. szám alatt az az olasz étterem, ahova mindenképpen érdemes ellátogatni, mivel a Piccola Toscana nem csak alapanyagaiban száz százalékosan olasz, hanem főszakácsában is, az olasz séf korábban a Ciao Pizzériában készített fenomenális ételeket. Az apró üzlethelyiségben visszaköszön az autentikus olasz hangulat, rögtön a vendégtérben szemtanúi lehetünk az olasz pizza készítésének, ami a szemünk láttára kerül majd kemencébe. A pizzán kívül lesz steak, többféle halétel és egyéb olasz ínyencség, természetesen eredeti olasz receptek alapján.

Torta és desszert a Mártírok útján

A közelmúltban nyílt a Mártírok útja 18. szám alatt egy manufaktúra, ahol különleges, esztétikus és ízletes édességek készülnek. Bár beülni nem tudunk, mivel a Torta és Desszert Manufaktúrában csak rendelésre készítenek édességeket, mégis érdemes kipróbálni Balázs Zsuzsa üzletvezető fantasztikus ízkombinációit.

Belvárosi bisztró tapas-szal

A Kazinczy utca 2-ben nyílik a Zsanér nevű bisztró októberben. Mi már nagyon várjuk, hiszen a Csinos Presszó csapata nyitja az új helyet, de ezúttal más stílusban. A Zsanérban a limonádék, turmixok, shake-ek, sörök és egyéb alkoholos italok mellett lesznek különböző nemzetekre jellemző, tapas jellegű hidegtálak. A már reggel nyitó bisztróba akár nap közben is beugorhatunk egy jóleső italra, de az esti poharazásnak is ideális helyszínéül szolgálhat majd.

A belső tér eklektikus, organikus jellegű lesz, Balogh Edina tulajdonos elárulta, hogy helyi művészeket és alkotókat is szeretnének bevonni az enteriőr kialakításába.

– Igyekszünk helyi anyagokat használni, és minél több pécsi alkotót megmozgatni, már Zsolnay-csempéket is beszereztünk – meséli Edina.

Egy kellemes hely Pécs főutcáján

A Király utca 19. szám alatti Placc üzemeltetői lapunknak elárulták, hogy régi álmuk volt, hogy a pécsi sétálóutcában kocsmát nyissanak, mint mondták, nem is határozták meg a célközönséget, bíznak abban, hogy a pubban minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót. A sportesemények kedvelői tévén keresztül nézhetik a sportműsorokat, de van csocsó és darts is a Placcban. Az árak elérhetőek, és napi akciókra is mindig számíthatunk.

Korábban már beszámoltunk újonnan nyíló helyekről, nem is egyszer! Böngéssze ezeket a helyeket is itt, itt, itt és itt! Ezen kívül nagyon várjuk az algériai éttermet a Mátyás Király utcában, és a Ferencesek utcájában a Kedves Galériát.