Ezek a helyek nyílnak szeptemberben Pécsen!

Már fejben tartani is nehéz, hogy az elmúlt hónapokban hány vendéglátóegység vagy üzlet próbálta ki magát a belvárosban. Úgy tűnik, egyre többen kapnak ihletet, ugyanis ősszel újabb helyek nyílnak Pécs szívében. Lesz különleges olasz halételeket kínáló toszkán étterem, algériai gyorsétterem, árulnak majd egzotikus állatbőrből készült kesztyűket és grillételeket is a város szívében. Mutatjuk a legjobbakat!

hirdetés

Piccola Toscana

Nemsokára nyit a Hungária út 2. szám alatt az az olasz étterem, ahova mindenképpen érdemes ellátogatni, mivel a Piccola Toscana nem csak alapanyagaiban 100 százalékosan olasz, hanem főszakácsában is, az olasz séf korábban a Ciao Pizzériában készített fenomenális ételeket. Az apró üzlethelyiségben visszaköszön az autentikus olasz hangulat, rögtön a vendégtérben szemtanúi lehetünk az olasz pizza elkészülésének, hiszen szemünk láttára kerül majd kemencébe az étel. A pizzán kívül lesz steak, halételek és egyéb olasz ínyencségek, természetesen eredeti olasz receptek alapján. A családias, pár alkalmazottat foglalkoztató Piccola Toscana három héten belül nyit.

A Pagony hétfőn ki is nyitott!

Pagony gyerekkönyv- és játékbolt

A Széchenyi tér 2. szám alatt nyitott szeptember 4-én a Pagony, a minőségi gyerekkultúra jegyében. Kovács Judit boltvezető elmondta: a cél az, hogy a gyerekkönyvekhez való hozzáállás itthon is “felnőtté” váljon.

– A gondosan válogatott könyvek és játékok mellett rendszeres foglalkozásokkal, közönségtalálkozókkal, programokkal várjuk a kicsiket-nagyokat. Lehet majd kézműveskedni, játszani, lesznek baba-mama programok is – mondta Kovács Judit.

Hamerli kesztyűbolt

A Zsolnay-negyedben, a Pirogránit udvarban található 1861 Kesztyűmanufaktúrában, illetve a Kesztyűtörténeti Kiállításon már megismerkedhettek a pécsiek a kesztyűkészítés kezdeteivel, a Hamerli és a Hunor Kesztyűgyárak, valamint a tradicionális gyártás történetével. Petőházi Szilveszter tulajdonos elárulta, hogy régi álma válik valóra a Király utca 3. szám alatti mintabolt megnyitásával, ahol elsősorban széles választékban Hamerli márkájú kesztyűket vásárolhat majd a közönség – abból viszont mindenfélét!

Elmondta, hogy az egyszerűbb szabású darabok mellett az egzotikus állatbőrből készült luxuskesztyűk is megtalálhatóak lesznek a termékpalettán: például piton- és krokodilbőrből készült darabok is. Legkésőbb ősszel böngészhetünk a kesztyűkülönlegességek között.

Az Eozin a Színház téren talált új lakhelyet

Eozin

Kövy Zoltán tulajdonos elárulta, hogy a Színház tér 1. alá költözik a pécsiek egyik régi kedvence, az Eozin. A költözés egyik legfontosabb oka az új hely adottságai, hiszen itt melegkonyha is van. A helyi közönségnek szintén nem ismeretlen N-Eozin Grillterasz és Kultúrpark ugyanis télidőre kénytelen bezárni kapuit, a Színház téri Eozinba azonban így át tud „költözni” a hidegebb hónapokra a konyha, vele együtt a N-Eozinos csapat is.

– A grill- és barbeque ételeiről ismert N-Eozin egybeolvad az Eozinnal a Színház téren, Lokodi Ákos főszakács irányításával. Marad a már jól megszokott tévé és futballnézés, régi színházi díszlettel, izgalmas belső térrel kiegészítve – tudtuk meg Kövy Zoltántól.

A hely szeptember 15-én nagyszabású nyitóbulival indít, ahol több pécsi zenekar is fellép, illetve rögtön csatlakozik a 11. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozóhoz, másnap pedig a Pécs City Karneválhoz.

Zsanér

A Kazinczy utca 2-ben nyílik a Zsanér nevű bisztró, ám sajnos csak októberben. Mi már nagyon várjuk, hiszen a Csinos Presszó csapata nyitja az új helyet, de ezúttal más stílusban. A Zsanérban a limonádék, turmixok, shake-ek, sörök és egyéb alkoholos italok mellett lesznek különböző nemzetekre jellemző, tapas jellegű hidegtálak. A már reggel nyitó bisztróba akár nap közben is beugorhatunk egy jóleső italra, de az esti poharazásnak is ideális helyszínéül szolgálhat majd.

A belső tér eklektikus, organikus jellegű lesz, Balogh Edina tulajdonos elárulta, hogy helyi művészeket és alkotókat is szeretnének bevonni az enteriőr kialakításába.

– Igyekszünk helyi anyagokat használni, és minél több pécsi alkotót megmozgatni. Zsolnay-csempéket már be is szereztünk – meséli Edina.

A Zsanér veszi birtokba a saroképületet
Amiket még várunk!

Bár nem sikerült elérnünk a tulajdonosokat, és többet megtudnunk a helyekről, a Mátyás király u. 1. szám alatt egy algériai gyorsétterem nyílik a következő hetekben, de a Király utca közepén is nyit egy vendéglátóegység hamarosan.