Ezek a kötelező helyi cuccok

Pécs kreatív rétege gondoskodik a fiatalok ízléses öltözködéséről. Izgalmas kinézet, minőségi formák és pécsi feliratok – ez jellemzi legjobban a helyi divatot. Érdemes beszerezni ezeket pécsiként.

hirdetés

Ezek a ruhadarabok egyről árulkodnak – a magabiztos pécsi stílusról. Ha valami egyedit akarunk magunkra dobni, nézzünk körül a dizájnos helyi márkák között, pólókat, cipőket és kiegészítőket egyaránt találhatunk.

Great Minds..think alike

Bubreg Balázs, a Great Minds ötletgazdája elmesélte, hogy a cég évek óta működik már, ám a filozófiája sokkal régebbre nyúlik vissza. A csapatuk célja, hogy bázist teremtsenek a divatnak, képzőművészetnek, az alkotói munkának. A terveik szerint minél több művészt és alkotót szeretnének bevonni a projektbe. Mottójuk a limitált darabszám, őszinte üzenet és a minőségi kivitelezés.

– Pólót és trikót mindig gyártunk, de évszaktól függően szoktunk készíteni kabátot, pulcsit, szemüveget, sapkát és egyéb kiegészítőket is – meséli Bubreg Balázs. Hozzátette: szeretnének megmaradni a garázsgyártás szintjén, ugyanis ezeknek a ruhadaraboknak az esszenciája abban van, hogy egyediek és csak pár darab készül belőlük.

– Ha jön szemben egy Sweet Like Pécs póló veled az utcán, akkor akár ismered, akár nem, egymásra biccentetek, akár egy veteránautó-klub tagjai. Ez a célunk nekünk is – így Balázs.

Sweet like 2

Sweet like 3

IMG_0229

Hibázni ebmeri dolog

A SZOBÁ-t valószínűleg számos pécsi ismeri alternatív közösségi helyként, de most már divatmárkaként is funkcionál. Nemrég elkezdtek pólókat, pulóvereket, trikókat, hátizsákokat és gyermekruhákat is gyártani.

A „HIBÁZNI EBMERI DOLOG” feliratú cuccaikkal egy csapásra ismertek lettek, és ma már több ezer darabot eladtak belőlük.

– Először csináltunk egyet magunknak, majd kértek az ismerőseink és aztán már ismeretlenek is. Nagyon érdekes reakciókat vált ki az emberekből a szándékosan elírt szöveg. Van például olyan vásárlónk, aki rendszeresen megosztja velünk a történeteit – meséli a felirat ötletgazdája, Hegyi Maja. Internetes oldaluknak köszönhetően küldtek felsőket Pestre és külföldön élő magyaroknak Európán belül, de Costa Ricába és Amerikába is postáztak már.

IMG_1619

528439_640714099288018_213790814_n

599795_231869033638975_1523985057_n

Tisza Pécs

Pár éve a Tisza Cipő tervezői pályázatot írt ki Pécsnek. A “TiszTa Pécs” nevű program első helyezettje szintén Bubreg Balázs lett, aki a város ikonikus épületeit ábrázoló grafikával díszített, igényes cipőt készített. A Riverline című munka kék talpa pedig a Tiszát szimbolizálta. A szériából csupán száz darab készült és pár hónap alatt a magas ára ellenére el is kapkodták a helyiek mindet.

Minik Géza, a Tisza Cipő kereskedelmi vezetője elmondta, nem kizárt, hogy a közeljövőben lesz még hasonló pályázat.

Úgyhogy figyeljünk, mert ha sor kerül az újabb szériára, az alacsony gyártási darabszám miatt órák alatt elfogyhatnak a lábbelik!

Tisza Pécs 2

Tisza Pécs

 

Tipton Vinylize szemüvegek

Nemzetközi népszerűségre tett szert az elmúlt években a pécsi márka, a Tipton Vinylize Eyewear. Milaskey Tipton Zakariás bakelit, pontosabban vinyl lemezből készíti szemüvegeit, melyek nem csak az ország, hanem már a hollywoodi sztárvilág kedvencei is. Az internetes vásárlás miatt gyorsan híres lett és számos tengerentúli városba is postázott már.

Jelenleg sajnos nem Pécsett folyik a Tipton szemüvegek teljes gyártása, csak az alkatrészek összeszerelése. Ám az amerikai-magyar Milaskey a közeljövőben tervezi, hogy Pécsre költözteti a cég központját, emellett a jövőben számíthatunk bővebb Tipton terméklistára is. Jelenleg a szemüvegek mellett bőrtáskákat is forgalmaznak.

Tipton

Tipton

Tipton

[note note_color=”#ea846b”]Pécs városában számos designmárkával, ékszerkészítővel és ruhamárkával találkozhatunk még. Érdemes nyitott szemmel járni és figyelgetni a helyi kínálatot. Abszolút Nő rovatunkban korábban írtunk többek között Gajcsi Blankáról, aki egyedi ékszereket készít, valamint a Concrete Manufaktúráról, akik betonból készítenek lakberendezési tárgyakat.[/note]

 • Scheer Jutka

  bizony ez egy nehez ugy, a magam reszerol meg szatyrot is vettem, mert hulye azert nemvagyok felirattal; a Zsolnayk meg tul dragak, na mondjuk azzal elvagyok latva. A Rozsakert alatti kicsi uzletben talaltam ajandeknak valokat, es a Bem utcai ajandekboltban. Aztan A PTE ajandekboltjabol kaptam kedves es szep dolgokat. Sok naptar es helyi kepeslap is jol jott, meg jegszekreny magnes. De hianyoltam pl. kivarott, , vagy nyomtatott nepi himzesu dolgokat. Par eve dunat lehetett veluk rekeszteni. De legnagyobb sikere a nepies motivumi szalvetanak volt, abbol egy borondel kellettvolna hoznom es a papirzsebkendonek. Na a borkarkotok es a nyakekek kihimezve vittek el a palmat. De figyelmukbe ajanlom, hogy helyi muveszek munkajahoz is hozza lehet jutni, Huszar Ferenc csodas munkai, vagy Manfai Gyorgy fotomuvesz kepei, a legszebb ajandek !

 • Gman

  Kedves (x)!

  Mi ratalaltunk a Pecsbook konyvre, pecsiektol pecsrol szol, egeszen uj latasmoddal. Nem draga es mindenki imadta, akinek adtuk eddig.

  Itt olvashatsz rola bovebben: http://fotoplus.hu/hirek/pecsbook-az-elso-pecsi-kozossegi-fotoalbum

 • lokál

  Kiváló cikk!

 • Kéti

  És a Nick udvarban lévő kiállítóteremben is gyakorta lehet helyi dolgokat vásárolni.

 • Szőts

  Kedves X.Az Elefántos házzal szemben a Ferencesek u. kis ajándékboltba, másutt én sem láttam.

 • (X)

  Szívesen olvasnék egy beszámolót arról, hogy így nyáridőben, amikor több az idelátogató, milyen pécsi vonatkozású emléktárgyak kaphatók ? -és hol ?
  Miket tud magával vinni egy turista, ill. milyen tárgyakat tudnánk emlékbe adni vendégeinknek ? (nem csak nyáron)