Ezen jár a gimisek esze

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) kutatása alapján a felsőfokú tanulmányokra készülő fiataloknak a PTE-ről többek között a jó hírnév, a magas színvonal, valamint a város, Pécs ugrik be először.

hirdetés


Közel hétszáz, felsőoktatási tanulmányok előtt álló, nagyrészt középiskolás tanuló körében végzett átfogó kutatást a Pécsi Tudományegyetem. A válaszadókat középiskolai beiskolázási tájékoztatók alkalmával, az EDUCATIO felsőoktatási kiállításon, központi és kari felvételi tájékoztatókon, továbbá az egyetem felvételizőknek szóló honlapján szólították meg.

Kottász Gergely, a PTE szóvivője elmondta, a kérdőívet kitöltők közel harmada 2015-ben vagy később fog érettségizni, így a kutatás a jövőbe is mutat, nem csak a jelenre vetíthető ki. A válaszadók közül 544-en tervezik megjelölni a PTE-t, ebből 257-en első helyen, a majdani felvételizéskor.

A fiatalok a PTE-ről többek között a jó hírnév, a magas színvonal, Pécs és a tanuláshoz, hallgatói élethez kapcsolódó fogalmak jutottak eszükbe.

egyetemi felmérés
Ezek a szavak jutottak a diákok eszébe a PTE-ről. A legtöbbször emlegetett kifejezések a legnagyobbak az ábrán

A kutatásból az is kiderült, hogy az első három legfontosabb szempont, ami befolyásolja a felvételizőket a felsőoktatási intézmény választásánál az, hogy az érdeklődési körüknek megfelelő dolgot tanulhassanak, a diploma jó elhelyezkedési lehetőséget biztosítson és jó hírű legyen az intézmény.