Lesz víz a szomjazó lakóparkban

Az elmúlt öt évben szinte állandóan ott lebegett a Csillag közi lakóparkban élők feje felett Demoklész kardja, hiszen korlátozhatták volna a vízfogyasztásukat, miután többször előfordult, millión felüli hátralékot halmoztak fel.

hirdetés

 

A Csillag közben néhány évvel ezelőtt épült fel az a 90 lakásos társasház, amely saját rendszeren keresztül építette ki a vezetékes vizet. Ennek azonban az volt a következménye, hogy a vízszolgáltató a jogszabályok alapján mindössze egyetlen főmérőt helyezhetett el a lakóparkban, így viszont a lakóknak kellett elosztaniuk egymás között, ki mennyit fogyasztott egy hónapban.

Még ez talán rendben is lehetett volna, de hiába szedték össze a díjat állításuk szerint a lakók, az végül nem jutott el a Tettye Forrásházhoz. Ők az építtetőre, míg az építtető pedig a lakókra mutogatott, mondván ők nem fizettek. Erre válaszul a szolgáltató korlátozást vezetett be, így volt aki, ásványvízzel volt kénytelen mosogatni.

A társasházban élők egy csapata mindezt megelégelte, és megkereste a Tettyét és az önkormányzatot, hogy előremozdítsák ügyüket.

A Tettye Forrásház Zrt. szóvivője, Csöngei Adrienn szerint a zrt. és az önkormányzat együttműködésének eredményeként megindult a lakóparkot ellátó vízvezeték jogi rendezése. Azt követően, hogy az érintett vízvezeték műszaki átadása-átvétele is megtörténik, és a város közvezetékként üzemeltetésbe adja a vezetékszakaszt a Tettye Forrásház Zrt.-nek, kikerülhetnek önálló főmérők a lakópark megrendelésére a lépcsőházakba, majd veheti nyilvántartásba a szolgáltató a lakástulajdonosok saját mellékmérőit.

Bár korábban rendszeres volt a tartozásuk, akár millión felüli összeggel is lógtak a szolgáltatónak, jelenleg nincs hátraléka a háznak, ami feltétele az új főmérők beszerelésének.

Ha minden jól megy, akkor akár egy-két hónapon belül közvetlenül a lakókkal számolhatja el a vízdíjat a Tettye Forrásház Zr, így lezárulhat az évek óta tartó huzavona. A szolgáltató hiába próbálta előbbre mozdítani az ügyet, az építtető kezében volt a megoldás kulcsa, aki nem mozdult meg az ügyben.

Megpróbáltuk elérni az építtetőt is, ám a korábbi honlapjukon, valamint céges adatbázisokon fellelhető telefonszámokon nem sikerült.