Ezért szeretik a belvárost – Ezüstláz Ékszergaléria

A Király utca szívében található az az ékszerdoboz, amely ügyes iparművészek legszebb munkáit mutatja be a közönségnek. A részint pécsi alkotókból álló kiállítók munkái közt van a mohagyűrűtől elkezdve a fa ékszereken át az egészen vad anyaghasználatú és formavilágú darabig mindenféle. Az Ezüstláz Ékszergaléria tulajdonosával, Bauer Gáborral beszélgettünk.

hirdetés

– Mire számíthat az ember az üzletbe toppanva?
– Neves, kortárs magyar iparművészek ékszereit áruljuk. Ezek egyedi, kisszériás termékek, kézzel készültek és egyedileg kivitelezettek. A több mint húsz kiállító közül hét pécsi művész alkotásait is láthatják a vásárlók a polcokon.

– Miért pont a belváros?
– 2010-ben nyitottuk meg az üzletet a Ferencesek utcájában, de azt vettük észre, hogy a Pécsre látogatók inkább a Király utcában nézelődnek, ezért évvel később átköltöztünk ebbe, az akkor épp megürült helyiségbe. Azt gondolom, hogy egy ilyen profilú üzletnek a Király utcában a helye.

ezüstláz ékszergaléria, hl04

ezüstláz ékszergaléria, hl05

– A Király utcába látogató nem inkább a vendéglátóegységeket keresi?
– Elsősorban de. Mindenképpen jól jönne, ha lenne néhány világmárka a belvárosban, és nem csak az Árkádban lennének boltok. A nagyvárosokban általában komoly üzletek vannak a belvárosban, a bevásárlóközpontok pedig ki vannak szorítva a város szívéből. Nem csak ruhaboltokra gondolok, a bankok is ide tudnák vonzani az embereket.

– A főutcán végigsétálva több ékszerboltot is találni. Nem erős a konkurencia?
– Abszolút nem, sőt azt mondhatom, hogy egészséges a kommunikációs viszony közöttünk, inkább erősítjük, támogatjuk egymást. Mivel az érdeklődők nem célzottan egy ékszerbolt miatt jönnek a Király utcába, akár ebből a megfontolásból több üzletbe is betérnek felmérni a kínálatot.

ezüstláz ékszergaléria, hl03

ezüstláz ékszergaléria, hl02

– A legtöbb belvárosi programhoz általában csatlakoznak. Melyek ezek?
– A Pécsi Belvárosi Shoppingnapon és a Design Hét részeként a DesignPécsen rendszeresen jelen vagyunk, de évente két-három tematikus kiállítást is szoktunk szervezni. Legutóbb pedig az Ékszerek Éjszakájához egyetlen vidéki üzletként csatlakoztunk.