Ezrek ünnepeltek Pécsen

március15-7

hirdetés

A gyönyörű tavaszi időnek és a jó műsornak köszönhetően ezrek vettek részt a Széchenyi téri ünnepi megemlékezésen. 

március15-14

Gyerekek, gimnazisták, szülők és nagyszülők töltötték meg a város főterét szombaton délelőtt, színes ernyőket tartva, zászlókat lobogtatva ünnepelték meg a 1848/49-es forradalom napját.

március15-5

A műsort  a Kossuth-díjas énekes, mesemondó Berecz András nyitotta meg,  a Vivat Bacchus, a Pécsi Nemzeti Színház Énekkara és a Pécsi Balett is közreműködött, s a Tenkes Zenekar húzta a talpalávalót, miközben Pöndöly és a Mecsek Táncegyüttes tagjai ropták.

március 15

Hoppál Péter, a pécsi önkormányzat kulturális bizottságának elnöke – aki maga is énekelt, zongorázott az eseményen – ünnepi beszédében elmondta, március 15-i események mindannyiunk identitásának fundamentuma, alapköve. A közös hit, az erős akarat, a tettvágy és a cselekvés 166 éve igazodási pont számunkra.

március15-8

– Az elmúlt bő másfél évszázadban, ha a magyarság előre akart tekinteni, akkor mindig 48-hoz nyúlt vissza – mondta Hoppál Péter. – Világszerte azért gyűlünk össze ezen a napon, hogy erőt merítsünk elődeink hitéből.

március15-18

Az ünneplő tömeg a műsort követően átvonult a Kossuth térre, ahol Pécs polgármestere, Páva Zsolt, alpolgármesterek, pártok, egyesületek, rendvédelmi szervek képviselői megkoszorúzták Kossuth Lajos szobrát.

március15-20

Majdán János, a PTE BTK Újkortörténeti tanszékének docense megemlékező beszédében méltatta a 48/49-es forradalmat, a kormány tagjainak munkáját.

mrácius15-13

A Kossuth téri események után a megemlékezők tovább mentek a 48-as téri Petőfi-szoborhoz.