Ezt örökölte a PMFC: elmarad a bajnoki rajt szombaton

Elmarad a PMFC augusztus 29-ére kiírt megyei I. osztályú mérkőzése. A klubot működtető PSN Zrt. tájékoztatása szerint ugyanis az újmecsekaljai stadionban jelenleg nincsenek meg a feltételek a találkozó szabályszerű és biztonságos lebonyolítására. Mindez a korábbi tulajdonos által felhalmozott, jelentős mértékű közműtartozás számlájára írható.

hirdetés

A PSN. Zrt. közlése szerint azért halasztják el a meccset, mert a klub korábbi tulajdonosa olyan jelentős közműtartozást halmozott fel, amely miatt Kovácstelepen már korábban, a Stadion utcában pedig a múlt héten megszüntették a gáz-, illetve áramszolgáltatást is. Mindezt tetézve tegnaptól a stadion északi lelátói mögötti mosdókban, illetve a büfében – hasonló okokból – immár víz sincsen.

A PSN Zrt. az önkormányzat közbenjárásával minden tőle telhetőt megtett a mielőbbi visszakapcsolások érdekében, és bár az érintett szolgáltatók is segítőkészen állnak a tartozás rendezésehez, illetve a közműszerződések PSN Zrt.-re való átírásához, szerda délután nem látszott százszázalékos garancia arra, hogy a szombati mérkőzés előtt a szükséges időben helyreállhat a stadionban a szolgáltatás.

Miután pedig a PSN Zrt. számára a mérkőzés szakszerű és szabályszerű előkészítése és lebonyolítása, valamint a szurkolók kulturált szórakozása, de főleg teljes biztonsága mindennél fontosabb, kénytelen volt úgy dönteni, hogy a találkozó elhalasztását kéri a szövetségtől.

A most elhalasztott PMFC-Szigetvár mérkőzés időpontja még nem ismert, az viszont már tudható, hogy a pécsi együttes szeptember 2-án, szerdán 17 órakor a Szászvár otthonában kezdi meg az idei bajnoki idényét. Az első hazai meccsre pedig szeptember 5-én, szombaton 16.30-kor kerül sor a Sellye ellen.