Fantáziál és riogat a szabadszájú jelölt

Azonnali lemondásra szólítja fel nyílt levelében a Tüke Busz vezérigazgatóját a szakszervezet vezetője. Az erőteljesen politika szagú írásban Hofekker arról vizionál, hogy járatcsökkentés is lehet. Ezt azonban élből cáfolta az érintett szakmai egyesület, akik szerint éppen a szakszervezeti vezető panaszkodik arra, hogy túl sok a munka. 

hirdetés

Ez utóbbi kijelentés azért különösen érdekes, mivel Hofekker április óta alig jár be dolgozni, szakszervezeti vezetőként ugyanis élt a munkaideje csökkentésével – egészen év végéig.

A baloldal szabadszájú képviselőjelöltje, aki ba..megezik és ge..izik a sajtó előtt, most nyílt levélben szólította fel Páva Zsoltot, hogy azonnal rúgja ki Árki Sándort, a Tüke Busz vezérigazgatóját, mivel „olyan negatív légkört alakított ki a cégnél, amely folyamatos pszichés terhelést ró a dolgozókra” – véli a szakszervezeti vezető, aki egyúttal nagyon szeretné, ha az ellene folytatott fegyelmi eljárás is megszűnne. Ezt azért indította a cég, mert Hofekker megszavazta, hogy több mint tízszeresére emeljék a buszok bérleti díját, ezzel viszont csődbe menne a Tüke Busz. A petícióját állítólag 226 sofőr is aláírta (szakszervezeti tagok egyébként, a cégnél pedig csaknem félezren dolgoznak összesen).

A balos szakszervezeti vezető riogat is, levelében 25%-os járatcsökkentésről vízionál, amelyet a „választások után” lépne meg a Tüke.

Ezt teljes mellélövés – állítja a PTKE egyesület, amely a mostani fonódó hálózatot és menetrendet összerakta. Közleményt is kiadtak, amelyben azt is írják, hogy “Hofekker Ferenc: tíz körömmel tiltakozott mindennemű szolgáltatás bővítés ellen”, amely mára 8 millió forintos pluszt hozott a cégnek csak júliusban, a nyári hónapok ellenére is.

– Hofekker úr volt az, aki eddig is panaszkodott, hogy túl sok a munka az új menetrend miatt, így lehet, hogy ő kevesebbet szeretne dolgozni, de az utasok elégedettek a fonódó hálózattal. Nekünk az utasok fontosabbak, mint Hofekker úr munkakedve vagy az, hogy neki ne legyen annyi munkája – mondta Pék Patrik, a PTKE szakmai vezetője.

Árki Sándor érdeklődésünkre közölte, “méltatlan politikai akciónak tartja a szakszervezeti vezető kétségbeesett próbálkozását”, így nem is akar érdemben reagálni rá. Hangsúlyozta egyúttal, hiába akar nyomást gyakorolni Hofekker Ferenc, felelnie kell azért, amiért megpróbálta csődbe vinni a Tüke Buszt és ellehetetleníteni a közösségi közlekedést a tízszeres díjemeléssel, több mint 500 millió forintos többlet kiadást róva ezzel a cégre.