Könnyebb elérni az uránvárosi rendelőt

Pár év éven teljesen fel akarják újítani a Veress Endre utcai rendelőintézetet – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet annak parkolójában rendeztek szerdán. A várakozóhely megközelítése sok bosszúságot okozott a környékbeli lakóknak. Önkormányzati cégek összefogásával viszont most megnyitották a terület déli részét, így könnyebb lesz az intézmény megközelítése – immár a mozgássérültek számára is, ugyanis a parkoló nyugati részének átalakításával jobban elérhetik a rendelőt.

hirdetés

Szerda délben Páva Zsolt polgármester és Decsi István önkormányzati képviselő adta át a megújult parkolót a Veress Endre utcai rendelőintézet mellett. Decsi az eseményen elmondta, hogy a lakossági fórumokon felmerült problémát igyekeztek megoldani úgy, hogy a környék mellékutcáira terelődött megnövekedett forgalmat csökkentsék a területen.

– A parkolónak eddig csak egyetlen ki- és bejárata volt, a déli rész megnyitásával megkönnyítjük a közlekedést, a környékbeli utcákra terhelődő forgalmat így le tudjuk vezetni. A korábbi mérések során volt olyan nap, amikor 800 autó haladt át a városrész érintett részén.

parkoló uránvárosban3

A politikus hozzátette, hogy a fejlesztés másik elemeként lehetőség adódott a helyszín mozgássérült parkolóvá alakítására, így a nehezebben közlekedők sokkal könnyebben közelíthetik meg a rendelőintézetet. A fejlesztésben a Pétáv és a Biokom is részt vett, emellett Decsi István képviselői keretéből is támogatta a megvalósulást.

Páva Zsolt polgármester mindehhez annyit tett hozzá, hogy aki rendszeresen jár-kel a városban, tapasztalhatja, hogy az elmúlt években már látni azt azokat a változásokat az utcákon, amelyek nagyobb odafigyelés révén bizonyos kényelmi és szépészeti szolgáltatások jelentenek.

Zöldebb is lesz
Zöldebb is lesz

– Gondoljunk arra, hogy elkezdtük a napvitorlák felszerelését a belvárosban, a körforgalmakat esztétikusan alakítjuk ki, virágokat ültetünk, a frekventáltabb gyalogátkelőhelyeken külön színekkel hívjuk fel a figyelmet a veszélyre. Egyre több figyelmesség van a városban, amelyek ugyan nem annyira látványosak, de mégis csak a pécsi polgárok érdekeit szolgálják. Ilyen a mostani terület is, amit fákkal, zöld kis szigetekkel törünk meg.

A városrész legnagyobb egészségügyi intézményének megújítására egyébként a közeljövőben sor kerülhet, tette hozzá a városvezető. – Ehhez megfelelő pályázati források igénybevételére lesz szükség, hiszen az épület rekonstrukciója nagyon fontos és indokolt – mondta Páva.