Rengeteg új fa lesz

A napokban folytatja Pécs a tavaly megkezdett faültetési programját a városüzemeltető Biokom NKft. segítségével. Összesen 230 fa kerül most ki a Siklósi út környékére, újra ültethetnek civil szervezetek is, ahogy tavaly a hatos út környékén.

hirdetés

A Siklósi út menti program a Városi Faalap terhére történik, amely során mintegy 230 fa kerül a földbe.

– Az ültetendő fák kiválasztásánál legfontosabb szempont az volt, hogy azok jól tűrjék a városi környezetet, azaz a közlekedési gázokat, port és egyéb szennyező anyagokat, gyorsan fejlődjenek, valamint egészséges masszív zöldfelületet adjanak közölte Lóczi Szidónia, a Biokom pr-menedzsere.

A Siklósi út menti fásítás mellett további kisebb faültetéseket is terveznek még az év hátralévő részére. Pár hete ennek keretében szépült meg a Centrum-parkoló. Növénykülönlegességek is érkeznek hamarosan Pécs közterületeire, mint például a kínai selyemfenyő és az örökzöld tölgy.

Egyébként 2014-ben eddig megtörtént és még hátralévő faültetéseknek köszönhetően az idei évben 530 fa és 1545 virágos cserje gazdagítja Pécs zöldterületeit. Idén a 48-as térre és a Köztársaság térre került ki sok új cserje.

Még kaszál és lombot is gyűjt ezekben a napokban a vállalat. Napi száz ember dolgozik a feladaton és száz köbméternyi levelet gyűjtenek be, míg nyolcadjára vágják a füvet Pécsen. Utóbbi rekord, még soha ennyiszer nem kellett egy évben kaszálni.

Hirdetés