Fegyverrel őrzött dohány és pálinka

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Baranya megyei településen 40 kilogramm ismeretlen eredetű, adójegy nélküli fogyasztási dohányt és 55 liter adózatlan, magyar zárjegy nélküli pálinkát foglaltak le. A NAV Baranya megyei pénzügyőrei – közérdekű bejelentés alapján – ellenőrzést tartottak több ormánsági településen.

dohány és fegyver (4)

hirdetés

Az egyik ingatlanon egy 200 literes műanyag hordóból fél és egy kilogrammos kiszerelésben, valamint egy műanyag ládából ömlesztve összesen 40 kilogramm ismeretlen eredetű, adójegy nélküli, finomra vágott fogyasztási dohány, valamint 55 liter szintén adózatlan, magyar zárjegy nélküli pálinka került elő.
SAMSUNG DIGIMAX A403
Az udvaron álló három gépjárműről kiderült, hogy – a NAV nyilvántartása szerint – azoknak olyan, az ingatlan tulajdonosához köthető cég a tulajdona, amelynek adótartozása van a NAV felé. Mivel a tartozás önkéntes teljesítésére a helyszínen nem került sor, a pénzügyőrök a gépjárműveket lefoglalták.
SAMSUNG DIGIMAX A403

Bus Szilvia, a NAV pénzügyőr alezredese közölte, az ingatlan tulajdonosa a több mint egy millió forint értékű dohány- és alkoholtermékek származását nem tudta igazolni, ezért azokat a pénzügyőrök lefoglalták, egyidejűleg jövedéki eljárást, illetve költségvetési csalás tekintetében büntetőeljárást kezdeményeztek. A jövedéki bírság összege elérheti a másfél millió forintot.

Az ellenőrzéskor két lőfegyver is előkerült, amelyet az ingatlan tulajdonosa engedély nélkül tartott birtokában, így a helyszínre érkező rendőrök a fegyvereket lefoglalták és az elkövető ellen eljárást indítottak.