Fehér port küldtek Szilinek a városházára

Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnöke, pécsi országgyűlési képviselő titkárságára érkezett csütörtökön reggel az a boríték, amelyben ismeretlen eredetű fehér por volt.

hirdetés

A korábbi házelnök megerősítette értesüléseinket, mint mondta, a titkárságán dolgozó kollégája nyitotta fel egyik levelét, amelyben fehér színű, porszerű anyagot talált. A borítékon géppel írott címzés volt, azt Pécsen adták fel, feladó természetesen nem szerepelt rajta.

Ezt követően lezárták az irodát, majd értesítették a városháza biztonsági szolgálatát, a rendőrséget és a katasztrófavédelmet.

szili-katalin1

Szili Katalin elmondta, korábban, még a 2010-es kampányban kapott ilyen fenyegetést. Ahogy akkor, most is feljelentést tesz a rendőrségen. Hozzátette: úgy tudja, már hozzáláttak a gyanús küldemény elemzéséhez, ennek azonban csak holnap lesz eredménye.

A helyszínre a katasztrófavédelem speciális autója érkezett ki, a vegyvédelmi ruhákban érkező szakembereknek rendőrök biztosították a helyszínt.

Kerestük a katasztrófavédelmet és a rendőrséget is az ügyben, későbbre ígértek tájékoztatást.

Szerdán már több lap számolt be arról, hogy a héten több politikus is fehér porral teli borítékot talált postaládájában, szerdán pedig újabb közszereplők kaptak fenyegetést.

Az ATV információja szerint szerdán a Síp utcai Mazsihisz-irodába érkezett egy boríték, amit Zoltai Gusztáv elnök bontott fel. Az elnöknek címzett borítékban fehér por volt, de ártalmatlan, “valamilyen krétaporszerűség”. A Síp utcába a katasztrófavédelem is kiszállt egy rövid időre.

Sőt, az Indexnek az MSZP sajtófőnöke, Ferencz Gábor elmondta, hogy ugyancsak szerdán a Kormányváltás XV. kerületi jelöltje, Móricz Eszter is kapott a helyi pártirodára címezve egy borítékot fehér porral, ami szerencsére ártalmatlannak bizonyult.