Fejlesztéseket kapnak a bringások

A város tervei között szerepel, hogy a következő években jelentős mértékben jöjjenek létre olyan fejlesztések, amelyek a kerékpárosok közlekedését is segítik – jelentette be Őri László alpolgármester kedden.

hirdetés

A tisztségviselő annak kapcsán beszélt minderről újságíróknak, hogy szeptember 22-én a z önkormányzat és a Magyar Kerékpárosklub az előző évek gyakorlatának megfelelően is megszervezte a Bringás reggelit, amelynek során a munkába, iskolába biciklivel közlekedőket megvendégelték egy pohár italra, péksüteményre, a rendőrség munkatársai pedig ingyen gravírozták a drótszamarakat. A program őszi akciójának célja, hogy népszerűsítse a hivatásforgalmi kerékpárhasználatot.

Őri László az eseményen emlékeztetett arra, hogy Pécsett az utóbbi időben jelentősen növekedett a kerékpárral közlekedők száma. Erre reagálva az önkormányzat kiépítette az belvárosi bicikliutat.

Az elképzelések szerint a Pécs2020 fejlesztési program során jelentős összegből tovább fejlődik a következő években a kerékpáros közlekedési hálózat a megyeszékhelyen. A tervek között szerepel a kelet-nyugati és az észak-déli kerékpáros úthálózat feltételeinek javítása milliárdos nagyságrendben.

Ennek első lépéseként készült el a Zsolnay Negyed és Nagyárpád között tervezett kerékpárút engedélyes terve, az új kerékpárút építése várhatóan jövő évben kezdődik meg – mondta az alpolgármester.  Az útvonalról már itt írtunk korábban: KLIKK!