Felavatták a Cubicfox irodaépületét a Déli Ipari Parkban

A digitális szoftverfejlesztő cég 154,97 millió forintos támogatást nyert el a Pécs Déli Ipari és Technológiai Parkban egy új, modern irodaépület megépítésére. A fejlesztés a vállalat kapacitásbővítésre és eszközbeszerzésre irányuló törekvéseit támogatja, amely tovább növeli versenyképességét az iparágban.

hirdetés
Uránia Mozi

Elkészült a Cubicfox új, modern irodaháza a Pécs Déli Ipari és Technológiai Parkban – olvasható a cég lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A Cubicfox az elmúlt években komoly sikereket ért el, és olyan hazai és globális márkák projektjein dolgozott, mint a BMW, Vogue vagy a MÁV. A cég neve ismerősen csenghet mindenki számára, mivel egy évvel ezelőtt Magyarországon az elsők között álltak át a 4 napos munkahétre. Kezdeményezésük azóta is töretlenül tart, és most újabb mérföldkőhöz érkeztek az irodaház megépülésével.

Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere a megnyitó ünnepségen elmondta, jó döntés volt a helyi építési szabályzat módosítása, melynek értelmében 2500-ról 1100 négyzetméterre csökkentették a minimálisan kialakítható telekméretet.

– A Cubicfoxnak tevékenységéből adódóan nem volt szüksége hatalmas területre, ennek köszönhetően tudnak ők is betelepülni az ipari és technológiai parkba, ahol megkapják ugyanazokat a kedvezményeket, mint a nagy nemzetközi cégek (telekadó- és építményadó-mentesség). A városunk gazdaságának egészséges működéséhez a kisvállalatokra ugyanúgy szükség van, így nagyon örülünk a szoftverfejlesztő cég betelepülésének, hiszen a bővülésük pozitív hatással van a régió gazdaságára és munkaerőpiacára – foglalta össze az alpolgármester.

Thomas Pentz, a Cubicfox ügyvezetője az eseményen megosztotta: „az elmúlt bő egy év számos kihívást tartogatott a számunkra, hiszen a mindennapi tevékenységünk mellett kellett lemenedzselnünk a teljes építkezési projektet. Hálásak vagyunk a kivitelezőknek, és mindenkinek a támogatásért. Büszkék vagyunk az új irodánkra, és alig várjuk, hogy még több innovatív projektet valósíthassunk meg itt.”

A minden igényt kiszolgáló modern, új irodaközpont első fázisában 40 munkaállomás, valamint tárgyalók és egyéb, multifunkciós helyiségeket alakítottak ki.