Fűzy Ákos emléktáblát kapott

Fűzy Ákos emléktáblája

Halála első évfordulóján, szeptember 7-én vasárnap, a család, a barátok, a sporttársak és a város képviselői jelenlétében avatták fel a tragikusan fiatalon elhunyt kosárlabdaedző, Fűzy Ákos tiszteletére emelt emléktáblát a Lauber Dezső Sportcsarnok dél-nyugati előterében, ahol Fűzy egykori játékosa, Horváth Judit emléktáblája is található.

hirdetés

– Általában örömmel szoktam venni egy-egy civil szervezet vagy a polgárok kezdeményezését egykori, főként tisztes korban, egy teljes alkotói életet maguk mögött hagyó jeles pécsi emberek emléktábla-avatója kapcsán – nyitotta beszédét Csizi Péter, sportért felelős pécsi alpolgármester.

IMG_8087
Csizi Péter : “Ha nincs a tragédia, Ákos ma otthon ebédelne családjával”

– Fűzy Ákossal annyiban más a helyzet – folytatta Csizi –, hogy ő élete teljében, még rengeteg megvalósítandó céllal, ötlettel, reménnyel telve, tragikusan fiatalon távozott, vagyis neki még nagyon is köztünk lenne a helye.

IMG_8095
Tvrtko felkért mindenkit, hogy az avatás után beszélgessenek kicsit Fűzy Ákosról, hisz mindenkinek van róla egy-egy  története

– Nem becsüli az a jelenét és jövőjét, aki elfelejtkezik a múltjáról – kezdte meg beszédét az emléktábla ötletét felvető, és a kivitelezésből jelentős anyagi részt is vállaló tv-riporter, Vujity Tvrtko.

– Fűzy Ákos a jelenünk része és alakítója – folytatta a riporter – hiszen a múltban rengeteg örömöt szerzett nekünk munkájával, gazdagított és büszkévé tett minket nagy győzelmekkel.

Tvrtko elmondta, az általa kezdeményezett emléktábla-állítás a köszönete jele, de hozzátette, sajnálja, hogy egy tragédia után, ilyen szomorú körülmények között teheti csak meg.

Fűzy Ákos emléktáblája
Fűzy Ákos emléktáblája

Beszédét zárva a riporter hozzátette, hogy Fűzy ismerői és tisztelői számára is erőt adhat a tudat, hogy mostantól a temetőn kívül is lesz egy hely – és épp a legendás sportember sikereinek helyszínén –, ahol fejet hajthatnak Fűzy életműve és emléke előtt.

A beszédek után az emléktábla leleplezése következett, mely pontban a tavalyi baleset időpontjában, 14:02 perckor történt meg.