Félezer autós vonul ma éjjel Pécsen!

Pénteken este is megszállott autórajongók lepik el Pécset: egyre többen vesznek részt ugyanis a pécsi autókedvelők társaságának vonulásán, immár félezer embert várnak az éjszakai gurulásra. 

hirdetés

Kortól, nemtől, autótípustól függetlenül pénteken este nyolc órakor várnak mindenkit a Pécs Pláza parkolójában, hogy onnan éjjel tizenegy órakor induljanak el az autósok. Az elmúlt hónapokban minden pénteken vonult egy kisebb csoport, de két hete már közel százan voltak, és az esemény híre országosan elterjedt, még külföldről is vannak érdeklődők.

Az egyik főszervező – aki névtelenségét kért – elárulta, hogy az eddigi találkozók célja lényegében az volt, hogy sikerüljön összeszedni a pécsi és környékbeli autókedvelőket, de az esemény kinőtte a várost, és komoly hírnévre tett szert.

Olyannyira, hogy szerte az országban, de külföldről is akadnak érdeklődők az újabb találkozó iránt. Volt, aki elárulta a szervezőknek, hogy már kora reggel elindulnak, hogy időben Pécsre érjenek.

autos2
Először csak egy kisebb társaság volt, pénteken este viszont már rengetegen lesznek

Az egyénileg jelentkezők mellett autós társaságok is jelezték részvételi szándékukat az ország több pontjáról, például a fővárosból is. A meghirdetett eseményen körülbelül ötszáz emberre számítanak, de a legutóbbi esetből kiindulva nem elképzelhetetlen a nagyobb létszám sem.

A legutóbb, két hete spontán vonultak, most viszont szervezettebb és előre tervezett lesz az autózás.

A Pláza parkolóból elindulva a kertvárosi elkerülő útra rátérve, majd Uránváros érintésével a 6-os úton végig egészen a Budai vámnál lévő Tesco parkolójáig vonulnak majd, ahol még mindenképpen lesz egy újabb gyülekezés az éjszaka folyamán.

A szervezők elmondták, hogy teljes mértékben betartják a közlekedési szabályokat, ami a résztvevők kötelessége is, de a rendőrségen is bejelentették a programot. A Pláza parkolójában külön, kordonnal elkerített részt kapnak, ahol gyülekezhetnek, erre biztonsági személyzet is ügyelni fog.