Felgyúltak a fények, megnyitott az adventi vásár!

Csodálatos színekben pompázik a dzsámi, adventi naptárrá változott a hajdani Nádor Szálló és meggyúltak a fények a Mindenki Karácsonyfáján: pénteken végre megnyitott a VII. Adventi Kézműves és Mesevásár Pécsen! 

hirdetés

Karácsonyi dallamok, ünnepi fények, kézművesek portékái, forralt bor és kürtős kalács illata; minden jel arra utal, hogy elérkezett a pécsi advent, december elsején, pénteken megnyitott az adventi vásár a Széchenyi téren.

Miután délután 5 óra körül felgyúltak az ünnepi fények a több mint tíz méteres, mindenki karácsonyfáján, Páva Zsolt, Pécs polgármestere megnyitotta a vásárt, ezzel megkezdődött az év legmeghittebb ünnepe Pécsen.

Himer László, a Pécsi Rotary Club alelnöke a megnyitó eseményen elmondta, hogy ahogy minden évben, idén is megrendezik a város egyik legnagyobb jótékonysági eseményét, a Pécsi Rotary Adventet, ami idén december 23-ig tart. Az akció keretében – mint elmondta – pécsi jól tanuló, de rászoruló általános- vagy középiskolás diákok kapnak 100-100 ezer forint értékű ajándékot. A Nádor Szálló ez alkalomból az ország legnagyobb adventi naptárává változik, melynek ablakai esténként egy-egy támogatót és egy gyermek ajándékát tárják fel.

Az elkövetkezendő hetekben több mint 150 program és 30 kézműves termékeket árusító stand várja a karácsonyra hangolódókat Pécsett. A vásár idei újdonsága és talán a leglátványosabb eleme a dzsámi és a Széchenyi tér fényfestése. December 15–16-án a gyerekek által rajzolt pályaműveket vetítik ki, így minden gyermek élőben láthatja, ahogyan alkotása a rajzpapírról a dzsámin elevenedik meg. December 21-én, a téli napforduló alkalmából a teljes Széchenyi tér fényfestést kap, Adventi fény-kör-panoráma címmel.

A megnyitó zárásaként Páva Zsolt – a pécsi hagyományt követve – csapra verte a Három Királyok sört, így pedig hivatalosan el is kezdődött az idei pécsi advent.

Az adventi vásár nyitvatartása:

Gasztroudvar

hétköznap: 15.00–21.00

hétvégén: 12.00–21.00

Kézműves vásár

naponta: 10.00–19.00