Megérkezett a vihar

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra kiterjedő elsőfokú riasztást adott ki. Pécsre is megérkezett a vihar.  

hirdetés

FRISSÍTVE (18:58)

Pécsre is megérkezett a vihar. Komoly széllökésekre lehet számítani és jégre is – a meteorológusok szerint.

Olvasónk fotója a belvárosból.

Az időképre is sorban érkeznek a pécsi képek! Például ez is:

Időkép.hu / Pécs

Olvasónk szerint fél hét után nem sokkal készítette ezt a fotót:

 

A met.hu előrejelzései szerint a délután második felétől a déli, délnyugati megyékben, elsősorban a Dél-Dunántúlon lehet intenzív zivatarokra számítani, melyeket 60-80 kilométer per órás, viharos széllökések kísérhetnek. Helyenként egy-két centiméteres jégdarabok is előfordulhatnak.

Ezek észak, északkelet felé vonulnak a délután hátralévő részében és este.  Az északkeleti országrészt is elérhetik késő este, éjszaka. Baranya megye térségében már csak szombaton fordulhatnak elő esőzések. Azonban a  hosszú hétvége hátralevő részében már nem valószínű csapadék –  tudtuk meg helyi időjósoktól.

Ők azt javasolják, hogy akinek autója van, lehetőleg ne parkoljon fa alá, s igyekezzen védekezni a jégkárok ellen; mi magunk pedig keressünk védett helyet, s ne tartózkodjunk a szabad ég alatt zivatarok alatt.

 • MekkElek

  Ez nem is vihar volt, csak egy ügyes 3D animáció, amit megtámogattak Dolby-hanghatásokkal és némia világítástechnikai bemutatóval. Onnan lehet tudni, hogyha közelről megnézi az ember a “viharról” készült videókat, pixelesek a felvételek…

 • Mini

  én az ablakból néztem, ahogy betakarta a Mecseket a fekete felhő

 • Lajos

  Nálunk most törte ki a lépcsőházi ablakot a szél….

 • HeHe

  Azt hittem benézték, de csak ideért a vihar 😀