Felhőszakadással, jégesővel érkezhet meg ma az enyhülés

Az elmúlt napok pokoli hősége után ma országszerte enyhülhet a forróság. Baranyára másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, zivatarveszély miatt.

A szinte megváltásként várt lehűlés nagyon úgy néz ki, hogy végre megérkezik – de, ha lehet hinni az OMSZ előrejelzésének, sok köszönet nem lesz benne. A Nyugat felől Magyarországra érkező hidegfront ugyanis a nap második felében zivatarok, viharos erejű szél, és sok helyen jégeső formájában ront ránk.

A met.hu heves zivatarokra, károkozó szélre és felhőszaladásra figyelmeztet. A késő délutáni órákban elsőként a Nyugat-Dunántúlra érkezhetnek meg az intenzív zivatarok, azonban kora este már a déli megyékbe és a Kelet-Dunántúlra is elérnek. Az OMSZ figyelmeztetése szerint nagy széllel (akár 100 kilométer/órát is meghaladó lökésekkel), több mint 10 milliméternyi csapadékkal, és helyenként akár nagyméretű jégesővel is számolnunk kell ma.

Baranyára, és további 15 megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarveszély miatt.

A Meteo Mecsek ma reggeli előrejelzése is egybecseng ezzel:

Pécsett a reggeli órákban már érezhettük is a hidegfront első leheletét, méghozzá egy  kellemesen hűsítő szél formájában. Délutánra azonban még így is 32-34 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Az Időkép előrejelzése szerint az utóbbi napokhoz képest jóval kellemesebb idő várható Pécsett is a hétvégén, azonban hétfőtől ismét 33-35 fokig kúszhat a hőmérő higanyszála.

hirdetés
Uránia Mozi