„A pécsiek sikere ellen dolgozik az MSZP”

Az MSZP, miután megismerte a Suez és a pécsi önkormányzat között létrejött megállapodás részleteit, feljelentést tesz hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen a megyei főügyészségnél. Tóth Bertalan szerint négy éve, a szakítás idején hozott közgyűlési határozatok értelmében nem kapott felhatalmazást a városvezetés ilyen súlyos ár megfizetésére.

hirdetés

Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz a Magyar Szocialista Párt a Pécsi Vízművel kapcsolatos önkormányzati megállapodás részleteinek megismerése után – jelentette be Tóth Bertalan sajtótájékoztatón Pécsen. Mint mondta, a párt szakértői az elmúlt napokban tanulmányozták át a pécsi önkormányzat és a francia Suez Environnement között minap létrejött megállapodás összes részletét.

– A papírokból és az előzményekből is az látszik, hogy amennyiben a városvezetés a 2009-es közgyűlési határozatoknak megfelelően járt volna el, nem került volna sor hárommilliárd forintos kompenzáció megfizetésére. Ezért úgy döntöttünk, hogy hűtlen kezelés miatt büntetőfeljelentést teszünk – mondta Tóth.

Tóth Bertalan gondolatmenete szerint ugyanis a hárommilliárd forintos kompenzációt – hiába biztosítja ennek fedezetét a kormány – a pécsi önkormányzatnak kell megfizetnie. Emellett Tóth úgy számol, összesen mintegy kétmilliárd forintos kötelezettségvállalást is örökölt az önkormányzat a Pécsi Vízmű Zrt. részvényeinek megvásárlásával, a menedzsmentjogok megszerzésével.

Az MSZP szerint a Pécsi Vízmű Zrt. székházának 2009-es elfoglalásakor pedig hivatali visszaélést követett el az önkormányzat, ezért ebben a kérdésben is büntetőfeljelentést tettek.

[frame]

Közlemény a Polgármesteri Kabinetirodától:

„Az MSZP megint a pécsiek ellen dolgozik

Szomorú, hogy az MSZP még mindig képtelen a pécsiek oldalára állni, csak a saját önös politikai érdekeiket képesek követni. A szocialisták, élükön Tóth Bertalannal, megpróbálják lerombolni azt, amit olyan nehezen sikerült felépíteni Pécsett az elmúlt években.

Rendkívül szomorú, hogy az MSZP képtelen együtt örülni a pécsiekkel, képtelenek elfogadni azt az igen komoly sikert, amelyet Pécs ért el a Suez-zel folytatott tárgyalások során.

Az MSZP képtelen elviselni, hogy Pécs sikerrel szerezte vissza a legfontosabb közszolgáltatását, a szocialisták képtelenek elviselni, hogy a város vízszolgáltatója csak a pécsiek és nem egy multinacionális, külföldi cégbirodalom érdekei szerint működik.

Az MSZP és Tóth Bertalan ahelyett, hogy a pécsiek oldalára állna, ahelyett, hogy megpróbálna együtt örülni a pécsiekkel, régi jól bevált szocialista módszerhez fordul: besúg és feljelent.

Az MSZP és Tóth Bertalan ebben az ügyben sem a pécsiek oldalán áll, hanem megpróbálja a külföldi multinacionális cégcsoport mögött loholva lerombolni mindazt, amit Pécs és minden pécsi polgár igen nehezen épített fel az elmúlt években.

Üzenjük Tóth Bertalannak és az MSZP-nek, hogy ők bármennyire is szeretnék, de Pécs nem fogja hagyni, hogy a szocialista politikusok a pécsiek háta mögött, sunyi módon ármánykodva megpróbálják tönkretenni mindazt a sikert és eredményt, amelyet a város elért az elmúlt években.

Tóth Bertalan nem volt ennyire szégyenlős, amikor 3 milliárd forint jutalmat kellett szétosztani a szocialistáknak Pécsett.

Polgármesteri Kabinetiroda”

[/frame]