Félmilliárdért eladó a szívsebész villája

Eladhatatlan Pécs legértésesebb villája. Az 500 négyzetméteres mecsekoldali luxusházat dr. Papp Lajos szívsebész építette magának. Az orvos nyugdíjasként évek óta a fővárosban él, ezért nincs rá szüksége. Pécsett 21 olyan ház van, amit 100 millió forint feletti összegért kínálnak.

hirdetés

papp3
Papp Lajos könyvei

A legtöbb 100 millió forint fölötti villán látszik, hogy rengeteget áldoztak rájuk, s az építtetők szándéka bizonyára az volt, hogy igazi meleg otthont teremtsenek maguknak luxuskörülmények között, de az eredmény azért nem egyszer vitathatóra sikerült. Ízlésekről nem lehet vitatkozni, az viszont a hirdetések fényképeiről kiderül: sokat nem költöttek könyvtáruk bővítésére, az olvasnivaló hiányzik a polcokról. Mintha a kultúra egyenes arányban csökkenne az ár növekedésével, az árral egyenes arányban nőne a márvány és az aranyozás.

Ez alól kivétel van, az ismert szívsebész Papp Lajos háza, amiben egy hatezer kötetes könyvtárszoba is helyet kapott. A legdrágább pécsi ingatlanok is csak a felét érik Papp Lajos házának. A ház Aranyhegyen áll, bioházként félig a földben bújik meg.

A mecsekoldali, belváros közeli egyedi stílusban 2002-ben épült háromszintes, hétszobás 490 négyzetméteres családi ház különleges megoldásokkal, öt fürdőszobával, kör- és örök panorámával, medencével, többszintes öntözőrendszerrel ellátott 2880 négyzetméter kerttel eladó – így szól a Dél-Dunántúl talán legdrágább villájának hirdetése.

A Prima Primissima, Széchenyi- és Magyar Örökség-díjas professzor Európa egyik legkorszerűbb intézményének, a Pécsi Szívgyógyászati Klinikának volt az igazgatója.

 

A professzor saját elmondása szerint soha nem akart házat építeni, budapesti lakásából ingázott a Budapest-Zalaegerszeg-Pécs háromszögben, de a telek és a kilátás annyira megtetszett neki, hogy 1998-ban úgy döntött, megépíti álmai házát.

papp4
Ez volt a szívsebész ebédlője

– Nyugdíjasként Budapesten élek, már semmi sem köt Pécshez, ezért szeretném eladni a házat – mondta lapunknak a professzor.

380 milla 2
Egy másik ingatlan. Ezért 380 milliót kérnek

A legolcsóbb pécsi ház kétszázhúszszor olcsóbb, mindössze kétmillió forint. A 45 négyzetméteres épület Pécs-Somogyban található, 1100 négyzetméteres telek tartozik hozzá. A másfélszobás lakható téglaépület kályhafűtéssel, ivásra alkalmas fúrt kúttal, gyümölcsfákkal rendelkezik.

Hirdetés