Félmilliárdért eladó a szívsebész villája

Eladhatatlan Pécs legértésesebb villája. Az 500 négyzetméteres mecsekoldali luxusházat dr. Papp Lajos szívsebész építette magának. Az orvos nyugdíjasként évek óta a fővárosban él, ezért nincs rá szüksége. Pécsett 21 olyan ház van, amit 100 millió forint feletti összegért kínálnak.

papp3
Papp Lajos könyvei

A legtöbb 100 millió forint fölötti villán látszik, hogy rengeteget áldoztak rájuk, s az építtetők szándéka bizonyára az volt, hogy igazi meleg otthont teremtsenek maguknak luxuskörülmények között, de az eredmény azért nem egyszer vitathatóra sikerült. Ízlésekről nem lehet vitatkozni, az viszont a hirdetések fényképeiről kiderül: sokat nem költöttek könyvtáruk bővítésére, az olvasnivaló hiányzik a polcokról. Mintha a kultúra egyenes arányban csökkenne az ár növekedésével, az árral egyenes arányban nőne a márvány és az aranyozás.

Ez alól kivétel van, az ismert szívsebész Papp Lajos háza, amiben egy hatezer kötetes könyvtárszoba is helyet kapott. A legdrágább pécsi ingatlanok is csak a felét érik Papp Lajos házának. A ház Aranyhegyen áll, bioházként félig a földben bújik meg.

A mecsekoldali, belváros közeli egyedi stílusban 2002-ben épült háromszintes, hétszobás 490 négyzetméteres családi ház különleges megoldásokkal, öt fürdőszobával, kör- és örök panorámával, medencével, többszintes öntözőrendszerrel ellátott 2880 négyzetméter kerttel eladó – így szól a Dél-Dunántúl talán legdrágább villájának hirdetése.

A Prima Primissima, Széchenyi- és Magyar Örökség-díjas professzor Európa egyik legkorszerűbb intézményének, a Pécsi Szívgyógyászati Klinikának volt az igazgatója.

 

A professzor saját elmondása szerint soha nem akart házat építeni, budapesti lakásából ingázott a Budapest-Zalaegerszeg-Pécs háromszögben, de a telek és a kilátás annyira megtetszett neki, hogy 1998-ban úgy döntött, megépíti álmai házát.

papp4
Ez volt a szívsebész ebédlője

– Nyugdíjasként Budapesten élek, már semmi sem köt Pécshez, ezért szeretném eladni a házat – mondta lapunknak a professzor.

380 milla 2
Egy másik ingatlan. Ezért 380 milliót kérnek

A legolcsóbb pécsi ház kétszázhúszszor olcsóbb, mindössze kétmillió forint. A 45 négyzetméteres épület Pécs-Somogyban található, 1100 négyzetméteres telek tartozik hozzá. A másfélszobás lakható téglaépület kályhafűtéssel, ivásra alkalmas fúrt kúttal, gyümölcsfákkal rendelkezik.

Hirdetés

21 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Irigy niemandok vagytok! Semmi más nem kell hozzá, csak legyetek a világ legjobb szívsebészei és nektek is lesz ilyen!

 2. Dr.Papp Lajos professzor emberileg és szakmailag kiváló ember, le a kalappal előtte, sok-sok emberen segített már! Én már 20 évvel ezelőtt is jártam hozzá kezelésre, mindig emberséges barátságos , jó kedélyű volt és nagyon sokat segített! Miért zavar valakit is, hogy milyen háza van, nem ez a fontos hanem a munkássága, és ha egy kunyhóban lakna akkor ez senkit nem zavarna akkor is ugyanilyen ember lenne!

 3. Én azok nevében szeretnék itt megszólalni,akik végigdolgozták becsülettel életüket és ennek dacara sincs semmiféle értékük a becsületükön kívül.Nekem megadatott,hogy olyan helyen nézzek szét és tanulmányozzam az életszínvonalat,ahol nálunk minimum tízszer jobb anyagi körülmények között élnek azok,akik annyit dolgoztak életükben,mint én is.Akkor és ott rá kellett döbbennem,hogy közép-Európa szerte állandóan kihasználják a dolgozókat.Az emberek ezért irigykednek azokra a szerencsésekre,akiknek megadatik egy olyan életszínvonal,mint a professzornak is.Ő tudja a legjobban,hogy a mai magyar “átlagszínvonal” kiknek köszönhető!És a rengeteg beteg is országszerte.

 4. lajcsi, nyílvánossá tennéd az 53-as NAV bevallásaid? csak, hogy bizonyítsd, makulátlan vagy….

 5. T. Papp Úr!

  Gondolom semmi akadálya, hogy nyílvánossá tegye a ..53-as NAV (Apeh) bevallását. Ön valóban egy talentum, érem bizonyítsa is be, hogy makulátlan.

 6. Drága Fanyalgók!
  Ha Papp Lajos a fiam közelében van, lehet, hogy nem ment volna el 44 évesen… Végtelenül becsülöm a tudását. A világnézete meg a sajátja. Mindenki hirdetheti a magáét – csak legyen akit érdekel. Gyengébbek kedvéért: Papp Lajos könyveket is ír – azokból is van bevétele – és azokban több a lélek, mint némely más tollforgatókéban. Az a mi hibánk, hogy az irigység megöli a lelkünket – pedig nincs annyi eszünk, tehetségünk, önzetlen munkánk, biztos kezünk, mint akiről hülyeségeket beszélünk.

 7. Dobos és Szittyavitéz ir igazat. Egy keresztény magyarnak nem lehet a saját hazájába villája? Galiciai vagy szefárd lenne akkor nem is mernének irni róla…

 8. Ne azt nézzük, hogy ki az eladó, hanem majd azt, hogy ki lesz a vevő. Az inkább érdekes lesz. A vagyonát ő ebbe fektette, de ha megnézzük, hogy Mészáros Lőrinc osztaléka 800 millió volt egy év alatt, akkor nincs miről beszélni. Az én szememet az jobban szúrja, meg Simicska, Nyerges vagyona, mert az tőlünk van. vagy az 50 milliárd, amit a gáz üzletágból szedett össze Garancsi és társai. Ez nem zavarja senki szemét? Papp nem az én pénzemből gazdagodott, épitett.

 9. Irigység! “Aki tud alkot, aki nem az kritizàl” A hozzà szólók között van bàrki aki csak fele ennyi érdemmel eredménnyel büszkélkedhet?

 10. Pista, már megint egész éjjel pálinkát vedeltél és a jobboldali lapokba írkáltál szamárságokat! Ha ma sem mész el dolgozni, akkor visszaköltözök az anyámhoz! Főzzön, mosson rád a Papp Lajos, én végeztem veled, te lúzer!

 11. Szégyelljétek magatokat! Dr Papp lajos rengeteg ember életét adta vissza, rengeteg ember családtagját mentette meg. Talán egy olyan világhírű és kiváló szívsebész professzornak, mint dr.Papp Lajos, nem lehet egy ilyen villája? Van ember ebben az országban, aki jobban megérdemelné nála? Pedig hát nem ez az egyetlen és drága villa.
  Szégyen és gyalázat, amiket írtok.
  De azt sem értem, hogy miért megy mostanában annyi helyen dr.Papp Lajos lejáratása? több helyen olvastam lejárató cikkeket róla. többek között a Kanadai népszavában is.
  Természetesen baloldali szennylapokban, portálokon.

 12. Sajnos úgy látom, rengeteg itt a rosszmájú irigy ember. Nem értem, hogyan lehet az, hogy egy ilyen tiszteletreméltó embert így minősítsenek egyesek? Egy tudóst, egy professzort, aki emberek százainak, vagy ezreinek adta vissza az életet, egy embert, aki tudásával, emberségével akkora szolgálatot tett a hazájának, nekünk. Hát szégyen és gyalázat! Hozzászólók! Szerintetek van ebben az országban olyan ember, aki egy ilyen otthont jobban megérdemel, mint dr. Papp Lajos professzor úr? Pedig vannak ám ennél jóval drágább otthonok is.
  Szégyelljétek magatokat!

 13. Vegyétek tudomásul, hogy Papp Lajos minden milliót megérdemel, mert ő a Magyarország Szakrális Szívsebésze, a nemzet pészmékere. Közvetlenül a Szűzanyától és a Szentlélektől kapja csakraenergiát a Pilis-világpóluson keresztül (ezért él most Budapesten), ennek köszönheti zseniális szakmai sikereit és gyönyörű házát. Ő állította talpra hazánkat a 2006-os véres, gyurcsányi tömegmészárlások után Orbán Viktorral együtt. Megtiszteltetés, hogy valaki beköltözhet ebbe a szent térbe.

 14. Most vagy az van, hogy az ebédlőjében ott szokott kumiszt inni Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba és Töhötöm is, vaaaaagy Szende, Szundi, Morgó, Hapci, Tudor, Vidor és Kuka…

 15. GONDOLOMNEM VELETLENUL MOST HIRDETI A 98 kORNYEKEN EPULT HAZAT 2004-5-RE ELAVULT AZ ADOHATOSAGI JOGKOR

 16. Szegènyt csak sajnàlni tudom emberileg.Szakmailag kivàlo.2006-ban milyen szépen vonulgatott ahol nem kelett volna.Most majd a békemenetben is ott lesz.Vajon ki veszi meg a házàt?

 17. Remélem nem veszik meg előlem holnapig! Azt nem tudják, hogy jó az átutalás vagy készpénzt vigyek?

 18. Vajon miből építette a tisztelt doktor úr ezt a házat? Mikor néz ezeknek utána valaki? Mert ezt a fizetéséből nem tudta volna megtenni ugyebár?

Comments are closed.